En marxa la taula de diàleg sobre el tribut metropolità

La sessió de constitució ha servit per iniciar les converses; el calendari de sessions es definirà la setmana vinent


  • Comparteix:

La trobada es va fer a la sala de plens / Foto: Ajuntament

La trobada es va fer a la sala de plens / Foto: Ajuntament

La taula de diàleg sobre el tribut metropolità s'ha posat en marxa aquest dimarts amb la sessió de constitució. L'espai dona resposta a la moció aprovada al juny i reuneix grups municipals, la plataforma No Tribut TM Sant Cugat, entitats veïnals i l'associació Sant Cugat Empresarial. Aquesta primera trobada ha servit per establir les primeres línies de diàleg i plantejar un calendari de sessions.

A la taula s'hi han tractat aspectes com la possible bonificació de l'impost, la voluntat de l'Ajuntament de demanar a l'Àrea Metropolitana de Barcelona millores tècniques del projecte o fins i tot la possibilitat de presentar-hi un contenciós-administratiu.

Ara bé, des de la plataforma No Tribut TM Sant Cugat es considera que l'executiu local no té voluntat de diàleg. La portaveu de l'agrupació, Mireia Sanjuan, ha lamentat, en declaracions a Cugat Mèdia, que l'Ajuntament 'no té cap mena d'interès' perquè s'anul·li el tribut. Per part del govern, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha assegurat que la reunió s'ha limitat a posar sobre la taula aquells acords que van quedar aprovats al plenari. 'No podem fer la discussió de coses que van ser explícitament rebutjades', ha subratllat.

Des de la plataforma també s'ha criticat que no se'ls hagi facilitat el calendari de les trobades i que no es convidés totes les entitats veïnals. Soler ha explicat a Cugat Mèdia que el calendari es facilitarà la setmana que ve i ha assegurat que s'ha convidat totes les entitats veïnals que l'Ajuntament té censades.


Pere Soler

Ens ajustem al que va acordar el ple. No podem fer la discusió de coses que van ser explícitament rebutjades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.