El govern de Sant Cugat, satisfet pel 'primer pas' per regular el preu dels lloguers d'habitatges

Des de l'executiu local celebren l'acord, tot i que critiquen que sigui una mesura 'poc ambiciosa'


Temes relacionats

El Parlament aprova la llei per regular els preus dels lloguers d'habitatges a Catalunya ( 9/set/20)

El Sindicat de Llogaters adverteix que els preus de lloguer seguiran alts a Sant Cugat tot i la nova llei (24/jul/20)

Sant Cugat, més a prop de poder regular els preus del lloguer d'habitatges (21/jul/20)


  • Comparteix:

El govern de Sant Cugat celebra l'aprovació de la llei per regular els preus dels lloguers d'habitatges, votada aquest dimecres al Parlament, tot i que assegura que és 'poc ambiciosa i la qualifica de 'primer pas'. La llei estableix que les zones declarades amb 'mercat d'habitatge tens', entre les quals hi ha Sant Cugat, puguin congelar els preus, que s'hauran de regir segons l'índex oficial de cada àrea. Des de l'executiu local es mostren satisfets per l'acord, però asseguren que cal 'anar més enllà' amb una 'regularització profunda' que tregui l'habitatge del mercat.

Ho ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, qui, a més, ha lamentat que formacions com el PSC hi hagin votat en contra. Gibert considera una 'evidència' la necessitat d'aquesta regulació i el fet que es doti els municipis de competències per fer-ho, ja que són els que han de gestionar i pal·liar les conseqüències de la problemàtica habitacional.

La tinenta d'alcaldia també felicita la perseverança del Sindicat de Llogaters, que 'ha demostrat que la lluita social es pot traduir en fets'.


Núria Gibert

Celebro que s'arribés a un acord. Lamento que forces com el PSC no s'hi hagin sumat. És un dels elements que portaven al programa i haurem de veure com s'acaba traduint. En tot cas, és un primer pas, perquè crec que podria ser una mesura molt més ambiciosa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.