La Diputació veu compatible la tasca de Puig com a president de l'EMD amb la seva dedicació professional

L'ens supramunicipal recomana 'delegar l'atorgament de les llicències d'obres' si l'empresa intervé com a subcontractada o com a titular


  • Comparteix:

Josep Puig, en una imatge d'arxiu / Foto: Localpres

Josep Puig, en una imatge d'arxiu / Foto: Localpres

La Diputació de Barcelona considera que la tasca de Josep Puig com a president de l'EMD de Valldoreix 'no sembla ser incompatible amb la seva condició d'administrador de l'empresa Instal·lacions Puig, SL'. És la primera conclusió de l'informe de dictamen que l'ens supramunicipal ha emès a petició de la mateixa admnistració descentralitzada. La diputació, això sí, proposa que Puig delegui l'atorgament de llicències d'obres a un altre vocal de l'EMD quan la seva empresa intervingui com a subcontractada o com a titular d'una llicència. 'El president, no només s'hauria d'abstenir, sinó que hauria d'abandonar el saló on es reuneix l'òrgan col·legiat', detalla.

Al document, a més, es dona llum verda a l'actuació de l'empresa a 'l'àmbit territorial de l'EMD', és a dir, territori valldoreixenc. Només es produïria 'un conflicte d'interessos públics/privats', si l'empresa de Puig 'fos la promotora/titular d'una llicència d'obres'.

El dictamen també sustenta la compatibilitat amb el fet que la junta de veïns va donar-li llum verda. A la sessió plenària de juliol de 2019 els vocals del govern i la de Cs van votar a favor, mentre que els d'ERC-MES, PSC i CUP-PC es van abstenir. 'Quan, a través d’acord plenari, s'ha declarat una compatibilitat, no es poden imposar unes condicions tals que, a la pràctica, la impossibilitin, impedint el seu exercici', recull el document.

L'informe de la Diputació també fa referència a la dedicació del 90% que Puig té com a president de l'EMD. L'administració supramunicipal considera que aquest percentatge no s'ajusta a la definició d'una dedicació parcial, sinó exclusiva. A l'informe es va més enllà i creu que seria necessari adequar aquesta situació a la realitat: 'O hauria d'ésser una dedicació exclusiva (100%) o bé una dedicació parcial, fixant un percentatge d'entre els previstos en la normativa (75%, 50% o 20%)'. En tot cas, la determinació de la dedicació com de la retribució la deixa en mans 'd'un proper debat en el si de l'EMD'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.