Sant Cugat iniciarà els tràmits per municipalitzar la gestió del servei de l'aigua

L'informe demanat per l'Ajuntament conclou que la gestió directa 'és més eficient i sostenible' que a través d'una empresa externa

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 19/set/20 per Martí González

L'Ajuntament començarà el procés d'internalització de la gestió de l'aigua després que l'informe demanat hagi conclòs que és 'més eficient i més sostenible' una gestió directa que a través d'una empresa privada. La intenció del govern és municipalitzar la gestió abans del maig del 2021, quan acaba la pròrroga del contracte amb Sorea, l'empresa concessionària, tot i que reconeix que 'anem molt justos' de terminis.

L'informe demanat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) complementa els estudis de consultories externes que, segons el govern, conclouen també a favor de la internalització. Ho ha explicat la tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente, que ha detallat que, tot i que encara està en fase d'estudi, preveuen que la millor manera per fer-ho serà la creació d'una nova empresa pública. Des de l'executiu aposten 'fermament' per dur a terme la municipalització del servei l'any vinent.

L'Ajuntament ja va aprovar al ple municipal de maig l'adhesió a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP), una agrupació que ofereix suport als ajuntaments que vulguin apostar per una gestió pública d'aquest servei, a més de fer accions de difusió, impuls i sensibilització.


DECLARACIONS

Lourdes Llorente

Tenim ja un informe que assenyala que la forma més eficient i sostenible de prestar aquest servei és la gestió directa, i no a través d'una empresa privada. Ara estem treballant per posar en marxa l'expedient administratiu de la internalització de l'aigua. Això implicarà la creació d'una empresa pública.

Your browser doesn’t support HTML5 audio