Acord plenari per reclamar que els ajuntaments puguin disposar del seu superàvit

L'Ajuntament reclamarà la modificació de la llei d'estabilitat pressupostària


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat ha mobilitzat 15 milions per fer front a la pandèmia / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Cugat ha mobilitzat 15 milions per fer front a la pandèmia / Foto: Ajuntament

Els grups municipals de l'Ajuntament de Sant Cugat s'han posat d'acord per reclamar que l'Estat espanyol flexibilitzi la regla de la despesa i modifiqui la llei d'estabilitat pressupostària. Amb això pretenen que les administracions locals puguin mobilitzar amb llibertat el superàvit de tresoreria. Junts per Sant Cugat ha impulsat la moció, que ha rebut el suport de la resta de grups i que reclama, en paraules del regidor Carles Brugarolas, que els ajuntaments puguin 'incórrer en dèficit', sobretot tenint en compte la situació de crisi actual.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Brugarolas veu 'contra natura' que una administració pública estalviï i considera que els estocs de tresoreria acumulats són 'incomprensibles'. La moció venia motivada pel decret del govern espanyol de romanents dels ajuntaments i que va ser tombat per l'oposició del Congrés dels Diputats. Ara bé, Junts ha decidit mantenir la proposta per posar el debat sobre la taula i per reclamar la modificació de la llei d'estabilitat pressupostària. A més, amb la moció aprovada l'Ajuntament haurà de demanar a la Generalitat la creació d'un fons de cooperació extraordinari, dotat de com a mínim 150 milions d'euros, per posar en marxa mesures de reactivació econòmica i atendre les necessitats socials generades per la situació sanitària.

En aquest sentit, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha recordat que durant la pandèmia s'ha pogut destinar, de moment, 15 milions a despesa corrent per mitigar els efectes de la Covid-19 a Sant Cugat. També ha recordat que l'executiu va realitzar una amortització de crèdit per reduir l'endeutament, amb l'objectiu d'arribar a 2021 amb més 'comoditat' financera.

Soler ha posat en dubte la idoneïtat del debat, ja que el decret del govern espanyol no s'ha acabat aprovant. De fet, l'executiu local ha retirat de l'ordre del dia ple un decret d'alcaldia on el rebutjava per aquest mateix motiu. Tot i això, els grups del govern hi han votat a favor 'perquè s'ha de derogar la llei d'estabilitat pressupostària perquè els ajuntaments puguin disposar dels seus propis recursos'.




Pere Soler

S'ha de seguir treballant per derogar la llei d'estabilitat pressupostària perquè els ajuntaments puguin disposar dels seus propis recursos.

Carles Brugarolas

És absurd (que els Ajuntaments tinguin superàvit). Per això hem demanat sempre la flexibilització de la normativa d'estabilitat pressupostària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.