L'oposició força Puig a rebaixar-se la dedicació i el sou com a president de l'EMD de Valldoreix

Puig critica l'acció de l'oposició: "És anar contra la meva persona, més que contra el meu càrrec"


  • Comparteix:

Moment de la votació ha comportat la rebaixa de la dedicació de Puig / Foto: Cugat Mèdia

Moment de la votació ha comportat la rebaixa de la dedicació de Puig / Foto: Cugat Mèdia

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, passarà a tenir una dedicació del 75% a partir del mes que ve i cobrarà un 17,2% menys que fins ara. Ho ha forçat l'oposició aquest dijous a la junta de veïns amb una moció d'urgència amb què han donat compliment a una de les consideracions que la Diputació de Barcelona feia en l'informe sobre la compatibilitat entre les activitats professional i institucional de Puig.

L'informe considera que la dedicació com a president del 90% no s'ajusta a la definició d'una dedicació parcial, sinó exclusiva, i proposa una adequació a l'alça (exclusiva, del 100%) o parcial (75%, 50% o 20%). El text deixava en mans "d'un proper debat en el si de l'EMD" quina hauria de ser la retribució. I així ha estat: amb la moció, l'oposició ha determinat també que Puig percebrà 32.555,41 euros cada any, 6.784 menys del que cobrava fins ara.

L'acció encapçalada per ERC-MES, PSC i CUP-PC, que també ha rebut el suport de Cs, ha estat rebuda per part del president Puig com un atac personal. "Ho trobo fora de lloc", ha criticat. "És anar contra la meva persona més que contra el meu càrrec", ha lamentat.

La proposta de l'oposició apuntava que la dedicació de Puig no s'ajustava a la realitat perquè és la figura del govern descentralitzat amb menys carteres (Urbanisme, Serveis urbans i Seguretat -aquesta última no és competència de l'EMD). Puig ha rebutjat també aquesta consideració i ha subratllat que és l'únic càrrec electe del plenari (la resta de vocals els designen les candidatures municipals d'acord amb els resultats que s'obtenen a Sant Cugat) i l'únic que és responsable a l'administració descentralitzada.

Més mocions
A la sessió plenària valldoreixenca s'ha donat llum verda a una moció de la CUP-PC per instar la Generalitat a internalitzar la gestió de totes les residències de gent gran del país i perquè no es renovin les concessions a les residències públiques amb gestió privada. Tots els grups municipals han votat a favor de la proposta, tret la vocal de Cs, que ha emès un vot negatiu.

El debat sobre l'habitatge també ha tingut cabuda a la junta de veïns. ERC-MES ha aconseguit tirar endavant la proposta perquè es posin en marxa les mesures necessàries perquè s'apliqui a Valldoreix la nova llei que regula el preu dels lloguers. La CUP-PC s'ha sumat el suport, però Cs i el PSC han votat en contra. Ha decantat la balança en favor de l'aprovació l'abstenció dels vocals de Junts per Valldoreix.

El debat sobre l'ocupació d'habitatges que es va produir al ple de Sant Cugat s'ha reproduït al plenari valldoreixenc, però en aquesta ocasió la moció de Cs ha acabat prosperant. El text proposa que l'EMD elabori "un pla municipal contra l'okupació il·legal d'habitatges". La formació taronja ha rebut el suport de Junts; els grups d'esquerres han votat en contra de la proposta.

També s'ha replicat el debat sobre el tribut metropolità que es va produir al ple de Sant Cugat, però l'aritmètica ha permès aquesta ocasió que s'aprovés. Amb una moció original de la Plataforma No TM Sant Cugat que ha vehiculat Cs, l'EMD es compromet a adherir-se a la taula de diàleg sobre aquest impost i instarà l'Ajuntament a fer-se càrrec "de totes les quotes íntegres del Tribut Metropolità de la ciutadania" si no s'aconsegueix la seva suspensió. La proposta s'ha aprovat amb els vots favorables de la vocal taronja i dels de Junts; els representants d'ERC-MES, PSC i CUP-PC han votat en contra.

L'executiu descentralitzat ha mantingut la proposta per reclamar a l'Estat espanyol la flexibilització de la regla de la despesa i perquè es modifiqui la llei d'estabilitat pressupostària. La proposta que defensa la suficiència financera de les administracions locals, malgrat que el Congrés dels Diputats ha tombat el decret del govern espanyol, ha rebut el suport de tots els grups valldoreixencs.

Mira aquí el vídeo íntegre de la sessió



Josep Puig

Són l'únic càrrec electe i vostès decideixen la meva dedicació i retribució. Ho trobo fora de lloc i la manera de protestar és anar directament contra la meva persona, més que contra el meu càrrec.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.