L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha respost les preguntes de la ciutadania al 'Línia directa'

El programa de Cugat Mèdia fa arribar cada mes les preguntes de la ciutadania a l'alcaldessa


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha respost aquest divendres les preguntes que la ciutadania li ha fet arribar a través de Cugat Mèdia i del programa 'Línia directa'. Les ajudes derivades de la crisi de la Covid-19, la situació a les escoles a causa de la pandèmia, el futur de l'escola La Mirada i el barri de Volpelleres, la mobilitat a Coll Favà i l'anella verda, entre d'altres, són alguns dels temes que s'han abordat.



La pandèmia del coronavirus i les conseqüències cap a la societat, en l'àmbit econòmic i social, han estat uns dels principals temes que s'han tractat al programa 'Línia directa'. L'alcaldessa ha explicat la tasca que actualment estan fent des dels Serveis Socials de l'Ajuntament i ha demanat a la ciutadania que es dirigeixi a aquesta àrea per trobar solucions a les seves necessitats. Ha detallat que hi ha ajudes molt diverses -més enllà de l'assessorament- que responen a situacions de vulnerabilitat, tant pel que fa a problemes de pagament de lloguers, com per als comerços, entre d'altres.

Durant l'espai televisiu, els veïns i les veïnes, també s'han mostrat preocupats per les beques menjador i l'alcaldessa ha aprofitat per explicar que la Generalitat no pot pagar aquesta subvenció a l'agost perquè no hi ha escoles però que com Ajuntament van arribar a un acord per avançar els diners a les famílies que ho necessitaven. "Destinarem tots els recursos de què disposa l'Ajuntament a ajudar les persones", ha afegit Ingla, responent als neguits de la ciutadania.

L'alcaldessa també ha respost unes preguntes sobre l'escola La Mirada i el barri de Volpelleres. Un veí s'ha mostrat preocupat per l'espai d'aquest centre educatiu i Ingla ha respost que La Mirada, precisament, és l'escola amb "menys dificultat" pel que fa a la distribució d'espai per abaixar ràtios, i ha defensat el treball de l'equip de govern per solucionar la construcció definitiva de l'escola. En aquest sentit, Ingla ha avançat que properament començaran els treballs de construcció.

La mobilitat i l'anella verda ha estat, de nou, un dels temes que també ha hagut de respondre l'alcaldessa. Ingla, primer ha explicat a pregunta d'una veïna de Coll Favà que, finalment, no faran l'aparcament "park&ride" a l'estació de Renfe, ja que la companyia ferroviària no els cedeix l'espai. És per això que el govern, ha afegit, està buscant altres emplaçaments a la ciutat per ubicar-hi aquest pàrquing que ha de funcionar com el de Can Magí. Un altre veí de Coll Favà ha fet arribar la seva queixa pel nombre de vehicles que passen pel passeig Francesc Macià i l'alcaldessa ha aprofitat per defensar el projecte de l'anella verda i ha fet una crida perquè la ciutadania busqui alternatives a les vies més utilitzades perquè assegura les hi ha.

L'entrada en funcionament de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) ha estat una de les preguntes del programa d'aquest mes. L'alcaldessa ha explicat que a causa de la pandèmia del coronavirus aquesta iniciativa ha patit un endarreriment i "la idea seria que a principis del 2021 ja ho poguéssim posar en marxa".

La darrera pregunta al "Línia directa" ha estat relacionada amb la remodelació de l'avinguda de Cerdanyola. Una veïna del barri del Monestir ha demanat bancs per asseure's en aquesta zona ja que actualment no n'hi ha.

El 'Línia directa' tornarà a l'octubre per respondre les preguntes que la ciutadania ha fet arribar a través de correu electrònic, de les xarxes socials de Cugat Mèdia amb l'etiqueta #preguntaalcaldessa o al Whatsapp 673 172 075.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.