Convocada una concentració a Sant Cugat per respondre a la inhabilitació de Torra

L'ANC i Òmnium han convocat concentracions simultànies a diversos municipis de Catalunya


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Quim Torra al TSJC / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de Quim Torra al TSJC / Foto: ACN

Sant Cugat se suma a les concentracions de protesta convocades per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural per respondre a la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. Les entitats convoquen la ciutadania a les set de la tarda davant dels ajuntaments de diversos municipis, també al de Sant Cugat.

El Tribunal Suprem ha confirmat, per unanimitat, la inhabilitació d'un any i mig i 30.000 euros de multa per a Torra per haver desobeït de forma "contumaç, obstinada i reiterada" la Junta Electoral Central (JEC) en no retirar llaços grocs i una pancarta a favor dels polítics presos durant el període electoral de la primavera del 2019. D'aquesta manera, ratifica la condemna imposada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El tribunal diu que l'exhibició de símbols durant el període electoral vulnera la neutralitat de les institucions. Quan la sentència arribi a l'alt tribunal català i aquest la faci executar, Torra haurà de deixar de ser president de la Generalitat.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.