600.000 euros perquè 30.000 famílies de Sant Cugat revitalitzin el comerç local

Un total de 30.000 famílies de la ciutat disposaran d'un descompte de 20 euros per gastar en comerços de proximitat


Temes relacionats

Elena Vila: 'Calculem que el 50% dels santcugatencs que estan en un ERTO el 2021 estaran a l'atur' (25/set/20)

L'Ajuntament repartirà 600.000 euros en vals per comprar en establiments de la ciutat (14/set/20)

L'Ajuntament dissenya un pla de reactivació econòmica amb més de 80 mesures (28/jul/20)


  • Comparteix:

L'Ajuntament posarà a disposició 600.000 euros perquè 30.000 famílies de Sant Cugat consumeixin, amb vals de descompte, a comerços de proximitat. Cada llar podrà activar, a través d'una aplicació per al mòbil, un val de descompte per un import màxim de 20 euros que podrà gastar als establiments de la ciutat adherits a la campanya, que porta per nom 'Gràcies, compra a Sant Cugat', des del 14 d'octubre i fins al 30 de novembre. La iniciativa, avançada per l'alcaldessa, Mireia Ingla, forma part del pla de xoc de reactivació econòmica local després de la crisi derivada per la pandèmia de la Covid-19, tot i que des del consistori es plantegen mantenir-la els pròxims anys.

Una "prova pilot", segons han explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Empresa i Comerç, Elena Vila, que té un objectiu doble: ajudar els negocis que van haver de tancar durant l'estat d'alarma i, a més, estimular el consum al comerç local i de proximitat. "Un dels grans projectes" sorgit de la taula econòmica formada per l'Ajuntament i les entitats empresarials i comercials de la ciutat que, segons Vila, ha estat "molt difícil" de dur a terme tècnicament i jurídica.

Aquesta és una de les propostes de Sant Cugat Empresarial que, en paraules de la seva gerent, Sílvia Trabalón, és "innovadora" pel fet ser "universal". L'associació farà suport a l'Ajuntament en la gestió, tant per validar els negocis que s'hi adhereixin com per acompanyar-los mentre duri la campanya. A banda del suport de Sant Cugat Empresarial i de l'Oficina d'Atenció a l'Empresa (OAE) de l'Ajuntament, agents cívics informaran tots els comerços de la ciutat de la campanya.
Com funciona?
El val que rebrà cada família a casa equival al 50% de cada compra, sense import mínim, i es pot fer servir en més d'un establiment fins que s'esgotin els 20 euros. Només un membre de cada unitat familiar major d'edat podrà de descarregar-se l'app 'Gràcies, compra a Sant Cugat', disponible a finals d'aquesta setmana a iOs i Android, i haurà d'introduir el seu DNI per registrar-se. A partir d'aquell moment ja podrà comprar als establiments adherits a la campanya, que també es podran consultar a través de la mateixa aplicació. Els xecs es podran validar a partir del 14 d'octubre i funcionaran fins al 30 de novembre.

Pel que fa als negocis, s'hi poden afegir establiments, serveis i comerços de com a màxim nou persones treballadores, amb local físic a Sant Cugat i que s'hagin vist obligats a tancar durant els mesos d'estat d'alarma. També inclou franquícies i restauració. Hauran de presentar una sol·licitud a la web de l'Ajuntament entre l'1 i el 31 d'octubre i, a partir de l'1 de novembre i quinzenalment, l'Ajuntament liquidarà els imports dels vals als negocis amb un màxim de 3.000 euros per establiment.






Mireia Ingla

És una mesura que surt d'emergència Covid, però que té una altra finalitat: la promoció del comerç local i de proximitat. Com que aquests vals s'han de gastar en els comerços i locals de la ciutat, potser aquelles famílies que no coneixien el teixit comercial en tindran l'oportunitat.

Elena Vila

És un gran projecte però també és una prova pilot perquè ha costat molt de tirar endavant en l'àmbit jurídic. Sí que ens plantegem fer-ho també l'any vinent, millorant tots els aspectes que calgui.

Sílvia Trabalón

És una iniciativa que va sorgir de la taula d'emergència econòmica local que nosaltres vam demanar, l'Ajuntament de seguida va dir que sí i ens vam posar a treballar. El més novedós és que és universal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.