El PP creu que l'Ajuntament de Sant Cugat hauria de ser 'proactiu' per frenar l'ocupació d'habitatges

El PP defensarà al Congrés una proposició de llei per donar resposta a "l'alarma generalitzada" al voltant de l'ocupació il·legal


Temes relacionats

Com s'ha d'abordar l'ocupació d'habitatges des de l'àmbit local? (21/set/20)


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Alfredo Bergua, Álvaro Benejam i Óscar Ramírez / Foto: Cugat Mèdia

D'esquerra a dreta, Alfredo Bergua, Álvaro Benejam i Óscar Ramírez / Foto: Cugat Mèdia

El president del PP de Sant Cugat, Álvaro Benejam, reclama a l'Ajuntament de Sant Cugat que actuï contra l'ocupació il·legal d'habitatges. Considera que hauria de ser 'proactiu' i que hauria de dotar la Policia Local d'eines per poder fer desallotjaments 'exprés', tant si l'ocupació es produeix en primers habitatges com si no. És una de les propostes que es reforcen amb la presentació que el partit ha fet al Congrés dels Diputats d'una proposició de llei que recull la recuperació del delicte d'usurpació, la implementació de penes de presó d'entre un i tres anys i la prohibició que una persona ocupant pugui constituir l'immoble com a domicili habitual.

En una roda de premsa a les portes de l'ajuntament, Benejam considera "greu" que en el que va d'any s'hagin produït més d'una vintena d'ocupacions culminades amb èxit a Sant Cugat i lamenta que "no s'han posat mesures" per evitar-ho. El partit vol que no es distingeixi el tipus d'ocupació (sigui una violació de domicili o bé una ocupació en un immoble deshabitat) per garantir la protecció dels drets de les persones propietàries.

Actualment el PP està fent una campanya de recollida de signatures arreu de l'Estat espanyol per donar suport al debat que tindrà lloc al Congrés. La proposició vol que es faci una modificació del codi penal perquè es recuperi el delicte d'usurpació, amb penes d'entre un i tres anys. En cas de prosperar, la llei actuaria també en clau municipal, impossibilitant els empadronaments en aquests espais. A més, permetria que les comunitats de veïns engeguessin procediments legals en els casos on es vegin afectats per l'ocupació d'un habitatge, encara que aquest sigui propietat d'un tercer.

A la roda de premsa també hi ha intervingut el president del PP a la demarcació de Barcelona, Óscar Ramírez, que ha explicat que la proposició de llei vol donar resposta a "l'alarma generalitzada" que genera aquest fenomen. A més, ha llançat un dard als "missatges que venen de l'esquerra, que intenten amagar-ho com un relat inventat per la dreta, qualificant-lo de 'fake news'" i apunta que la demarcació de Barcelona és "l'epicentre de l'ocupació il·legal".




Álvaro Benejam

Creiem que l'Ajuntament hauria de ser proactiu perquè no es produeixin més ocupacions en el futur. Un exemple seria que la Policia Local tingui eines per fer fora els 'okupes' de manera exprés.

Óscar Ramírez

Podem comprovar, davant dels missatges de l'esquerra que intenten amagar l'ocupació com un relat inventat per la dreta, que estem veien que hi ha dades que ho corrobora. El ministeri d'Interior diu que la província de Barcelona és l'epicentre de l'ocupació il·legal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.