ICV-EA acusa l'equip de govern de 'frau' en el Pla de Cultura per decidir l'us d'equipaments sense debat


  • Comparteix:

Els ecosocialistes denuncien la possibilitat que la Casa de Cultura es gestioni a través d'una empresa externa

Els ecosocialistes denuncien la possibilitat que la Casa de Cultura es gestioni a través d'una empresa externa

ICV-EA acusa l'equip de govern de 'frau' en el Pla de Cultura per haver decidit el pla d'usos de la Casa de Cultura i de Can Quitèria sense un debat previ en el marc d'aquest pla participatiu i sense haver informat ni les entitats culturals ni els grups de l'oposició. Els ecosocialistes afirmen haver perdut la confiança en l'equip de govern i denuncien també la voluntat d'externalitzar la gestió de la Casa de Cultura, ja que ho consideren un 'manca de responsabilitat política' envers un espai que treballa per acostar la cultura als santcugatencs.

Des d'ICV-EA consideren que 'l'equip de govern ha tingut una actitud fraudulenta cap al Pla de Cultura', ja que ha decidit sobre l'ús que tindran la Casa de Cultura i Can Quitèria al marge d'aquest projecte de participació. Per als ecosialistes, la decisió s'ha pres sense tenir en compte ni l'opinió de les entitats culturals ni tampoc la dels grups polítics de l'oposició. Escoltem el portaveu ecosocialista, Xavier Boix.

Xavier Boix

Que s'hagi arribat a fer un projecte sense el coneixement de les entitats del Pla de Cultura i dels grups municipals de l'oposició, mostra la poca capacitat de l'equip de govern per arribar a enteses conjuntes.


Segons Boix no ha sigut fins ara que ICV ha conegut el projecte que l'equip de govern va aprovar entre juny i el novembre de l'any passat i que determina l'ús dels dos equipaments culturals.

Des d'Iniciativa, ICV també s'han mostrat totalment contraris a la possibilitat que es faci una gestió externa de la Casa de Cultura, ja que ho consideren una 'falta de responsabilitat política' envers un espai que treballa per acostar la cultura als santcugatencs. Xavier Boix.

Xavier Boix

Creiem que es greu que s'hagi aprobat la proposta d'externalitzar la gestió de la Casa de Cultura. Pot suposar una situació precària de les condicions laborals dels treballadors del centre.


Per una altra banda, ICV considera que l'equip de govern 'ha mentit a la ciutadania' quan ha anunciat que Can Quitèria podria convertir-se en un equipament de formació cultural per la gent gran. Segons els ecosocialistes, el pla d'usos aprovat per Junta de Govern el passat mes de novembre, no contempla aquesta possibilitat , i enfoca l'ús d'aquest equipament a serveis que no tenen res a veure amb la gent gran, com per exemple el Servei de Normalització Lingüística o l'Escola d'Adults.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.