Raül Romeva entra a la direcció d'ERC com a vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030

El nomenament, a proposta de Junqueras, haurà de ser ratificat al proper Consell Nacional aquest octubre


  • Comparteix:

Una imatge d'arxiu de Romeva / Foto: ACN

Una imatge d'arxiu de Romeva / Foto: ACN

L'Executiva Nacional d'ERC ha aprovat aquest dilluns nomenar el santcugatenc Raül Romeva vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030 de la formació. La incorporació de l'exconseller ha estat una proposta del president d'ERC, Oriol Junqueras, per situar els reptes globals com un dels 'eixos principals dels republicans els propers anys' i haurà de ser ratificat en el proper Consell Nacional ordinari del partit que serà aquest d'octubre. En un comunicat, ERC ha destacat que vol reforçar el partit i situar els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030 'al bell mig de l'organització' així com reconèixer la tasca de prospectiva que feia Romeva des de la direcció d'ERC amb un paper clau.

En el mateix comunicat, ERC ha posat de manifest que és "fonamental treballar com a organització en els reptes globals que planteja l'agenda 2030 i no hi ha una persona més adient per dirigir aquesta tasca des de dins que Raül Romeva, coneixedor com ningú del programa i amb una experiència ingent tant en la lluita verda i emergència climàtica com les causes socials i les temàtiques que es plantegen a l’agenda".

També han destacat que ERC compta amb "independentistes compromesos amb el bé col·lectiu i volem ser un Estat per ser corresponsables de construir un món millor". "Entenem la democràcia, la negociació i la defensa dels drets com a via de refer unes relacions de poder tradicionalment basades en la capacitat econòmica, la coerció bèl·lica i el marc legal de sistemes institucionals conservadors", han afirmat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.