Puigneró manté que la majoria de CDC està en contra del tractat europeu, malgrat el 'sí' del consell nacional


  • Comparteix:

El militant de CDC nega que hi hagi una 'fractura' al partit

El militant de CDC nega que hi hagi una 'fractura' al partit

El santcugatenc Jordi Puigneró, portaveu de la recentment dissolta plataforma Euroconvergents pel No, ha assegurat que cal respectar la decisió presa pel consell nacional de CDC favor del sí a la Constutució euroepa, però ha volgut remarcar que una bona part de la formació està en contra del tractat europeu, tal com demostra el fet que una tercera part dels consellers nacionals va votar-hi en contra o es va abstenir. El santcugatenc s'ha felicitat també de la feina feta ja que ha permès aconseguir 'passes històriques' cap al reconeixement de la català a la Unió Europea.

El militant de la secció local de CDC i un dels promotors de l'extinta plataforma Euroconvergents pel No, Jordi Puigneró, considera que és un fet excepcional que prop d'una tercera part del consell nacional de la formació s'hagi desmarcat de la proposta d'Artur Mas. Puigneró veu en aquesta votació la demostració que la majoria de CDC, i no només les bases sinó també una part de la direcció, està en contra del tractat constitucional europeu. L'escoltem.

Jordi Puigneró

No passa sovint que el 30% del consell nacional voti en un sentit diferent que el que proposa la direcció. Això demostra que a CDC, i no només entre les bases, hi ha un sentiment majoritari en contra del tractat.


Malgrat això, Puigneró assegura que respecta el 'sí crític' aprovat pel consell nacional, tot i que reitera que no farà campanya a favor del tractat europeu 'per coherència política i personal'.

A més, Jordi Puigneró assegura que el procés de debat obert al si de CDC ha servit perquè el govern espanyol hagi fet passes històriques en favor del reconeixement de la llengua catalana.

Jordi Puigneró

M'hauria agradat que CDC hagués assumitel no, però hem de valorar el que s'ha assolit. Mai s'havia aconseguit que el govern espanyol es posicionés tan clarament sobre la llengua catalana.


Puigneró afegeix que les discrepàncies al si de CDC pel tractat europeu no suposen cap 'fractura' a la formació nacionalista, i considera que el debat ha estat transparent, intens i democràtic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.