Junts vol que l'Ajuntament s'impliqui econòmicament en la urbanització de l'avinguda del Baixador

La formació també portarà al ple de dilluns una moció per demanar millores a la carretera de la Rabassada


Temes relacionats

El projecte d'urbanització de l'avinguda Baixador, prioritat del govern de Sant Cugat (22/set/20)

L'EMD demanarà a Sant Cugat una inversió econòmica per accelerar el projecte de l'avinguda Baixador (21/jul/20)


  • Comparteix:

L'avinguda del Baixador / Foto: Google Maps

L'avinguda del Baixador / Foto: Google Maps

Junts per Catalunya demanarà al ple de dilluns que l'Ajuntament s'impliqui econòmicament en la urbanització de l'avinguda del Baixador. Ho farà a través d'una moció que, entre d'altres, demana que es propiciï un acord entre l'EMD i el consistori perquè aquest últim assumeixi la titularitat de l'obra i les contribucions especials, i que avanci també una part dels diners que li correspondrien a l'entitat.

La proposta insta l'Ajuntament i l'EMD a signar un conveni econòmic específic per poder tirar endavant les obres d'urbanització, que haurien d'estar ja incloses als pressupostos d'ambdós governs de cara al 2021. La voluntat dels postconvergents és que aquest document estableixi el consistori com a titular de l'obra i de les contribucions especials, que serien gestionats per l'EMD com a administració de referència per als ciutadans. També hauria de determinar el pes de cada administració en la part pública del cost de l'obra, que l'Ajuntament hauria d'avançar a l'executiu valldoreixenc, com ha explicat el regidor de Junts, Carles Brugarolas.

Tot plegat, per alleugerir la responsabilitat econòmica per a l'EMD, que té dificultats per assumir una obra que li correspondria però que, segons ha explicat Brugarolas, també beneficiarà a veïns d'altres zones, com Mira-sol, amb la qual l'avinguda connecta en el seu tram més baix. El text també recull la necessitat de col·laborar entre les dues administracions per captar fons supramunicipals i alleugerir el cost per ambdues administracions.

Millores a la Rabassada
Junts per Sant Cugat presentarà també una moció per reclamar a la conselleria de Territori, en mans del santcugatenc Damià Calvet, que afegeixi la Rabassada al Pla de Millora de Carreteres de cara a l'any vinent. La formació proposa prohibir els avançaments al tram santcugatenc de la via, instal·lar algun radar de control de velocitat i, fins i tot, separar els carrils com es fa en algunes zones del terme municipal de Barcelona. El regidor de Junts Joan Puigdomènech també ha assenyalat com a un punt especialment crític la cruïlla amb la carretera que va cap a Can Cortés i les Planes, una zona on s'hi acumulen "embussos i accidents".


Moció sobre l'avinguda del Baixador






Mociósobre la Rabassada






Carles Brugarolas

L'envergadura del projecte compromet la sostenibilitat dels comptes de l'EMD. Seria recomanable que no fos la titular del projecte d'inversió i la recaptació de les contribucions especials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.