ERC Sant Cugat homenatja Lluís Companys en el 80è aniversari del seu afusellament

Els republicans han recordat el president català i líder d'ERC en un acte virtual aquest dimecres


  • Comparteix:

Moment de l'acte virtual

Moment de l'acte virtual

Els republicans de Sant Cugat han homenatjat al president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys en el 80è aniversari del seu afusellament. L'acte s'ha celebrat aquest dimecres de manera virtual a càrrec del president de la delegació local d'ERC, Oriol Cisteró, i de la portaveu del Jovent Republicà, Lara Carbonell. Els republicans han remarcat que 'passats 80 anys del seu assassinat, el crim encara resta impune'. Companys va ser afusellat el 15 d'octubre de 1940.

Davant la situació sanitària actual, els republicans han decidit celebrar l'acte commemoratiu de manera virtual a través d'un directe als comptes d'Instagram d'ERC Sant Cugat i Jovent Republicà. Cisteró ha afirmat que el president Companys continua present "en els ideals republicans" i, des d'ERC Sant Cugat, es refermen "més que mai, en la lluita per la república catalana".

Per la seva banda, Carbonell ha volgut recordar que aquest dimecres es compleix un any de la sentència al santcugatenc Raül Romeva i la resta de líders independentistes per "haver exercit la democràcia". La portaveu del Jovent Republicà ha detallat que "els dos moments coincideixen en l'intent d'aniquilar la lluita independentista". Carbonell ha posat punt final a l'acte recitant 'No passareu', del poeta, dramaturg i il·lustrador d'Apel·les Mestres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.