ERC vol acordar amb CiU un calendari per l'inici i l'acabament de la urbanització dels districtes


  • Comparteix:

El grup municipal d'ERC també vol aprofundir en la desentralització i treballar per millorar el funcionament dels consells de districte

El grup municipal d'ERC també vol aprofundir en la desentralització i treballar per millorar el funcionament dels consells de districte

El grup municipal d'ERC es marca com a prioritat per al 2005 i la resta de mandat millorar la descentralització i vetllar per l'acabament de la urbanització dels districtes. Els republicans denuncien l'endarreriment que porta urbanització i han manifestat la voluntat de pactar amb el seu soci de govern, CiU, i també amb els veïns afectats un calendari clar per l'inici i l'acabament d'aquestes obres. Els republicans consideren també que cal fer un bon control per garantir la qualitat d'aquests treballs.

La descentralització i la urbanització dels districtes són dues de les prioritats que es marquen els republicans fins a final de mandat. I és que per ERC, un cop van assolir l'acord de reduir el percentatge de les contribucions especials que han de pagar els veïns, i que actualment és del 80%, ara cal anar més enllà i vetllar perquè els treballs d'urbanització tinguin un calendari clar i no s'endarrereixin més.

En aquest sentit, el portaveu republicà, Eduard Pomar, ha recordat que per l'any 2005 ja està previst acabar bona part de la urbanització de Mira-sol i també el barri de la Serreta de la Floresta, però ha reconegut que tant aquest districte com el de les Planes pateixen un retard important. És per això que el seu objectiu és pactar amb l'àrea de Territori, que està en mans del seu soci de govern, un calendari per l'inici i l'acabament d'aquesta urbanització. Un calendari que, segons ha dit, també ha d'estar acceptat pels veïns. Escoltem-lo.

Eduard Pomar

El que ens preocupa és que la urbanització dels districtes s'endarrereixi més en el temps. Volem que hi hagi una data d'inici i una d'acabament.


Des d'ERC consideren que també és important garantir un bon control de qualitat de les obres, per assegurar que aquestes es fan de forma correcte i no presentin deficiències tot just acabar.

D'altra banda, una altra prioritat del grup municipal d'ERC és estudiar si l'actual organització territorial del municipi és la més adequada i millorar el funcionament dels consells de districte, un tema que ha recordat que està subjecte a la modificació del ROM. Ho explica Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Volem estudiar si l'actual organització territorial és la més adequada per una ciutat que ha crescut tant, i volem millorar el funcionament dels consells de districte.


Des del grup municipal d'ERC s'han marcat també com a prioritats pel que queda de mandat aconseguir que la descentralització sigui una realitat quotidiana en diferents serveis municipals i activitats, potenciar els processos participatius en els diferents àmbits, impulsar les polítiques de sostenibilitat i la construcció d'habitatge social i consolidar l'aposta pels serveis a les persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.