El suport al teixit comercial i la campanya de vacunació contra la grip, al torn de precs i preguntes del ple

Cugat Mèdia recull totes les intervencions del torn de precs i preguntes de l'oposició al govern de Sant Cugat


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha impulsat diverses mesures de suport al comerç de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ha impulsat diverses mesures de suport al comerç de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Les inquietuds dels regidors de l'oposició sobre les campanyes de suport al comerç i als empresaris locals, la centralització de la campanya de vacunació contra la grip a la Casa de Cultura i la situació amb la connexió a internet a l'institut Pla i Farreras. Són alguns dels temes que han sorgit al torn de precs i preguntes del ple municipal, l'últim punt de l'ordre del dia, que Cugat Mèdia recull amb tots els detalls.

ESCOLTA-HO

El regidor de Cs Sergio Blázquez (00'20'') ha fet un prec perquè es millori la comunicació quant a les polítiques de Comerç. Considera que la campanya de vals de descompte no s'ha explicat prou bé ni a clients ni a comerciants. La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica i Comerç, Elena Vila, (13'40'') ha explicat que l'Ajuntament està mobilitzant la ciutadania a diferents fronts (xarxes socials, cartes, mitjans de comunicació) i fa una crida a la col·laboració de tothom. La tinenta d'alcaldia ha avançat que la intenció del govern és tornar a posar en marxa el projecte l'any que ve i confia en poder millorar-lo.

El regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas (03'03'') ha preguntat quins projectes conjunts està fent l'Ajuntament de Sant Cugat amb els de Rubí i Cerdanyola, ara que el govern local vol abandonar el Catalonia Innovation Triangle (CIT). Se li respondrà en comissió informativa.

La regidora de Junts Sandra Casat (04'10'') ha preguntat al govern local si ha engegat converses amb el departament d'Educació per solucionar els problemes de connexió a internet que hi ha a l'institut Pla i Farreras. La regidora d'Educació, Pilar Gorina, (16'10'') ha explicat que la xarxa en línia del centre és de les més antigues de la ciutat i que l'ampliació de la banda és una prioritat.

Casat també ha preguntat en quin punt es troba la convocatòria de subvencions per als serveis de menjador. Gorina ha explicat que s'està treballant perquè sigui possible i que, una vegada es posi en marxa, tindrà caràcter retroactiu.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, (05'05'') ha preguntat quan tindrà lloc la propera reunió de la taula de diàleg sobre el Tribut Metropolità. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, (18'20'')ha respost que serà aquest dijous i que la convocatòria es va enviar el passat 8 d'octubre.

Ciprian també ha preguntat com s'està controlant l'aforament i el control d'accés als mercats municipals. La tinenta d'alcaldia de Comerç, Elena Vila, (19'10'') ha explicat que s'ha reforçat el control, però que s'apel·la a la responsabilitat de la ciutadania. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que aquest cap de setmana membres de Protecció Civil van assistir al Centre Comercial per al control de cues.

La regidora de Junts Núria Fernández (06'37'') ha demanat explicacions sobre el fet que enguany la campanya de vacunació contra la grip se centralitza a la Casa de Cultura. La regidora de Salut, Gemma Aristoy, (23'20'') ha explicat que això ha estat una decisió de Salut, malgrat que l'Ajuntament va oferir altres espais més propers als districtes. Això sí, Aristoy ha explicat que la Casa de Cultura permet horaris més continus i una bona connexió amb tota la ciutat.

La regidora de Junts Cristina Paraira (08'28'') ha demanat si el treball per la municipalització de l'aigua i de l'energia que està fent el govern es pot abordar en comissions especials monogràfiques. La tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente, (25'30'') ha explicat que aquests temes es poden tractar a la comissió de Transparència.

La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán (09'40'') ha preguntat si es pot saber quins establiments han tancat des que va començar la pandèmia. La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica i Comerç, Elena Vila, (26'10'') ha explicat que arran de la situació sanitària s'ha perdut un 10% del teixit empresarial. Tot i això, ha subratllat que ara mateix només tenen dades generals que no permeten posar un focus més precís.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (10'25'') ha preguntat quant es triga a concedir una llicència d'obres. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, (27'30'') ha explicat que se li respondrà en comissió informativa, però ha deixat clar que el govern no està content amb els terminis actuals.

El regidor de Junts Albert Salarich (11'10'') ha preguntat si les ajudes als sectors afectats per les noves restriccions anti-Covid es poden ampliar. La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, (28'30'') ha explicat que ara mateix és "inviable pressupostàriament" allargar els ajuts, malgrat que hi hagi voluntat per part del govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.