Òmnium vol que Sant Cugat retiri la medalla d'or de la ciutat a Joan Carles I

L'entitat vol que la proposta passi pel ple municipal en forma de moció


  • Comparteix:

El rei Felip VI amb el rei emèrit Joan Carles I en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

El rei Felip VI amb el rei emèrit Joan Carles I en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Òmnium Sant Cugat vol que la ciutat quedi desvinculada de la monarquia espanyola i, per assolir-ho, ha engegat una campanya de recollida de signatures perquè se li retiri la medalla d'or al rei emèrit Joan Carles I. L'entitat va més enllà i proposa que el ple del novembre debati una moció al respecte, que haurà de vehicular algun grup municipal, amb l'objectiu d''esborrar la presència de la Corona espanyola en l'espai públic'.

La condecoració municipal a Joan Carles I es va efectuar el 3 d'agost de 1977 a proposta de l'alcalde Francesc de Paula Llatjós. Des de llavors i fins ara, el nomenclàtor tampoc no conté referències a la monarquia espanyola i, segons Òmnium, la condecoració a l'exrei és l'únic vestigi que queda en aquest sentit.

L'entitat justifica la seva decisió en què la monarquia és "un règim imposat i hereu del franquisme", que "no reflecteix la realitat social". "Si alguna persona ha demostrat que no és exemplar és Joan Carles de Borbó", ha explicat a Cugat Mèdia el president d'Òmnium, Jaume Angerri, que ha afegit que "la Corona no només s'ha basat en la corrupció" del monarca, sinó que considera que ha tingut "comportaments antidemocràtics".


Jaume Angerri

Si alguna persona ha demostrat en els darrers anys que no és exemplar és Joan Carles I de Borbó. Els seus escàndols continuats en matèria de corrupció l'han portat a marxar a un país que no té extradició amb els països d'Europa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.