Junts per Sant Cugat reitera que el tribut metropolità està mal calculat i anuncia el vot contrari a l'ordenança

L'AMB portarà a votació aquest dimarts l'aprovació inicial de l'ordenança que regula aquest tribut


Temes relacionats

Discrepàncies entre el govern i Junts pel calendari de reunions de la taula de diàleg del Tribut Metropolità (22/set/20)

El posicionament sobre el Tribut Metropolità dels grups municipals (29/jul/20)

L'Ajuntament crearà una taula de diàleg amb tots els agents implicats per abordar el Tribut Metropolità (15/jun/20)

L'AMB recalcularà el tribut metropolità i aplicarà ajuts per al seu pagament ( 4/jun/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un rebut del tribut metropolità, que es va començar a girar l'any passat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'un rebut del tribut metropolità, que es va començar a girar l'any passat / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat insisteix, a un dia que es voti a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) l'aprovació inicial de l'ordenança que ha de regular el tribut metropolità, que es tracta d'un tribut 'mal calculat' que provoca 'inequitat' entre municipis i entre veïns d'un mateix municipi. De fet, des del grup municipal asseguren que això pot ser un 'risc' per a possibles impugnacions que podrien tirar enrere l'ordenança i que l'AMB no comptés amb 'aquest important ingrés'.

La formació reconeix els esforços que s'han fet des de l'ens supramunicipal per refer els càlculs, però afirma que l'ordenança "encara té mancances" i que la igualtat que reivindiquen "no s'ha aconseguit". Ho ha explicat la regidora de Junts i també consellera del Consell Metropolità Cristina Paraira, que, a més, ha anunciat el seu vot i el de l'altre conseller santcugatenc, Joan Puigdomènech. Els dos votaran en contra, diferenciant-se de la resta del grup metropolità de Junts.

Junts per Sant Cugat assegura estar "totalment d'acord" amb què cal garantir el finançament per als serveis públics, però alerta que el càlcul "s'ha de fer bé". A més, indiquen que, tot i que "es podria debatre" la base impositiva, que ara mateix és el cadastre de la propietat, "el més greu és la manera" en com es calcula. De fet, en paraules del regidor de Junts Carles Brugarolas, actualment "és gairebé impossible de calcular".

D'altra banda, la formació explica que, en un moment com l'actual, els "preocupa" girar aquest tribut al petit comerç que, a més, no gaudeix de la bonificació del 60% que hi ha per als usos residencials. Brugarolas assegura que "hi ha alternatives", com que sigui un "percentatge addicional" a l'IBI i que s'apliqui un "percentatge corrector". Segons Junts, l'AMB "no pot ser aliena al que està passant", en referència a la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Aquesta setmana ha de tenir lloc la tercera sessió de la taula de diàleg del tribut metropolità a Sant Cugat, que es va ajornar la setmana passada, i des de Junts esperen poder "trobar punts de consens". De moment, valoren la proposta de la plataforma contra aquest tribut que els "està permetent debatre" la qüestió, tot i que avisen que "cal una revisió profunda" que ja no arribarà al debat per a la seva aprovació inicial d'aquest dimarts.




Cristina Paraira

Sí que s'han estat fet coses per ajustar aquest tribut, però la nostra queixa i la nostra petició és en el fons. Venim dient des de fa molt temps que aquest tribut no és equitatiu entre municipis ni entre veïns d'un mateix municipi.

Carles Brugarolas

Nosaltres som partidaris que els serveis s'han de finançar i han de tenir un finançament bo i consistent i venim alertant de la situació des de fa molts anys. Creiem que hi ha alternatives i que les coses es poden fer diferents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.