El govern congelarà els tributs municipals el 2021

El ple abordarà la proposta d'ordenances de l'equip de govern en una sessió extraordinària que es pot segurir a Cugat Mèdia


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Les ordenances fiscals del 2021 comencen a caminar aquest dimarts amb la congelació d'impostos i l'adaptació dels tributs a possibles confinaments futurs com a característiques principals. El document, que es debatrà en un ple extraordinari aquest dimarts, estableix també reduccions d'impostos relacionades amb la millora de la sostenibilitat dels habitatges i el canvi de tarifació de l'IBI per a les famílies nombroses. El ple està previst a les nou del matí de forma telemàtica i es pot seguir en directe a través de Cugat Mèdia

Les ordenances preveuen canvis al redactat de les taxes de recollida de residus, mercats municipals i ocupació de la via pública per als comerços perquè, en cas que no es puguin utilitzar, com ha passat al confinament, rebin una bonificació del 80% mentre duri la restricció. També proposen canvis a l'Impost de Construccions i Obres (ICIO), per deixar-lo a la meitat durant cinc anys per a les instal·lacions d'elements d'aprofitament d'energia solar, biomassa, geotèrmic o sistemes d'estalvi d'aigua.

A la sessió, l'equip de govern presentarà la seva proposta per a l'aprovació provisional, primer pas per modificar les ordenances fiscals. El tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, ha assenyalat a la presentació de les ordenances a la premsa que espera tenir-les aprovades definitivament al ple del desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.