L'oposició adverteix que la congelació de taxes i impostos fa curt en temps Covid

Junts i Cs aposten per abaixar impostos o eliminar taxes


Temes relacionats

Així és la proposta d'ordenances fiscals del govern de Sant Cugat (27/oct/20)

Les noves ordenances reformulen les bonificacions de l'IBI per a les famílies nombroses (27/oct/20)

La instal·lació d'elements sostenibles als habitatges tindran una tarifa reduïda de l'impost d'obres (27/oct/20)

Les taxes de residus, de mercats i de via pública podran adaptar-se a futurs confinaments (27/oct/20)


  • Comparteix:

Rebuig frontal de l'oposició a la proposta d'ERC-MES, el PSC i la CUP d'ordenances fiscals per al 2021. Junts per Sant Cugat i Cs retreuen a l'equip de govern haver donat l'esquena al context econòmic provocat per la pandèmia, el qual requereix, segons ells, anar més enllà i no quedar-se només amb una congelació. És per això que l'oposició ha votat en contra aquest dimarts a l'aprovació provisional de les ordenances fiscals.

Junts per Sant Cugat
El regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas ha estat clar i contundent: "La proposta empitjorarà les coses". A Junts no els convenç l'aposta de l'equip de govern de congelar les taxes i impostos, una decisió que consideren que en el context actual "suposa apujar-los"

Brugarolas ha reclamat a l'administració "posar tota la carn a la graella" amb una única prioritat: facilitar la pervivència dels negocis i l'ocupació, i donar resposta al teixit social. Segons Brugarolas, en canvi, la proposta de congelació només suposarà incrementar el superàvit del consistori. Per això ha demanat el replantejament i l'eliminació d'algunes taxes.

Cs
Des de Cs també han estat crítics amb l'equip de govern. "Si algú s'hagués quedat adormit tot aquest temps no notaria la diferència", ha lamentat el regidor de Cs Sergio Blázquez, qui ha qualificat la proposta del govern municipal d'ineficient per pal·liar la crisi i les conseqüències de la pandèmia.

Blázquez ha retret al tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, "la insensibilitat i la ceguesa" davant una situació que requereix una baixada d'impostos, no només congelar-los. El motiu, ha dit Blázquez, és que seria la millor manera d'incentivar la reactivació econòmica.

"Tenint menys ingressos, vostès els seguiran gravant igual", ha carregat el regidor taronja, qui ha demanat a l'equip de govern que recapacitin i "s'adonin de la realitat".

Resposta del govern
Davant les crítiques en bloc de l'oposició, el tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, ha lamentat l'actitud de Junts i Cs, i sobretot que apostin per abaixar impostos o eliminar taxes.

"Els serveis es paguen", ha recordat Soler, qui també ha insistit que l'aposta del govern municipal és la "redistribució".






Carles Brugarolas

En un escenari de crisi, congelar impostos equival a apujar-los. No han tocat gairebé res de les ordenances fiscals dels mandats anteriors.

Sergio Blázquez

No serveixen en absolut per pal·liar la crisi econòmica. Les ordenances no preveuen el fenemen Covid i això és molt preocupant.

Pere Soler

Sempre fan el mateix discurs, menys impostos i més serveis. Els serveis es paguen. Per fer la redistribució s'han de poder cobrar, no com la proposta de Junts que elimina taxes per a tothom.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.