El Camp de Golf de Can Sant Joan tornarà a obrir portes

L'Incasòl, propietari dels terrenys, descarta que s'hi faci un parc interurbà entre Sant Cugat i Rubí


  • Comparteix:

Una imatge del Camp de Golf de Can Sant Joan abandonat després de dos anys. / Foto: Cugat Mèdia

Una imatge del Camp de Golf de Can Sant Joan abandonat després de dos anys. / Foto: Cugat Mèdia

El camp de golf de Can Sant Joan tornarà a obrir després de dos anys tancat, segons ha informat TV3 aquest dimecres. L'Incasòl, l'empresa pública propietària dels terrenys, ha decidit projectar un nou model de camp més petit, enfocat a l'esport base i gestionat per un operador privat. D'aquesta manera, queda enterrada la proposta perquè l'espai, de 90 hectàrees, acollís un parc interurbà entre Sant Cugat i Rubí.

Precedents
La primavera de 2018, la Federació Catalana de Golf va tancar el camp de golf per "evidents i manifestos incompliments de la societat que gestionava" la instal·lació. La concessió i explotació del camp la tenia l'empresa Puro Campo SL des de principis de 2017, però una ordre judicial va donar per exhaurit l'acord per irregularitats arran d'una denúncia de l'ens federatiu. Així, la gestió va tornar a mans de la Federació, però l'ens no se'n va poder fer càrrec, de manera que es va posar en marxa la cerca d'un operador adequat i solvent per així "poder evitar el tancament definitiu" de l'equipament. Poc després, al setembre de l'any passat, l'Incasòl va recuperar la titularitat dels terrenys.

Vista aèria dels terrenys del camp de golf / Foto: Google Maps
Vista aèria dels terrenys del camp de golf / Foto: Google Maps

Al març de l'any passat, el ple municipal de Sant Cugat va donar llum verda a una moció de la CUP-PC (amb esmenes del PDeCAT-Demòcrates) per estudiar la possibilitat que l'espai es convertís en un 'gran parc periurbà'. La proposta també va rebre el vistiplau al plenari de l'Ajuntament de Rubí.

El camp va ser dissenyat per Severiano Ballesteros i des del 1994 va obrir les portes a tots els golfistes, creant fins i tot una escola de base.

Crítiques de la CUP-PC
La segona tinenta d'alcaldia i portaveu del grup municipal cupaire, Núria Gibert, titlla la decisió de l'Incasòl, a través d'una piulada, de ser "una vergonya". "Quan ens proposem un ús comunitari emergeix altre cop les ganes d'ús privatiu", lamenta. I va més enllà: 'Tot plegat té molt de fer la murga des de l'Incasòl i el departament de Territori al govern de la ciutat', ara amb l'exregidor Damià Calvet com a conseller. Gibert sentencia que 'posar les administracions al servei del seu partit' és 'un clàssic convergent'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.