Ingla rebutja el discurs 'excloent', 'exagerat' i 'molt desafortunat' de la concentració d'aquest dimecres

L'alcaldessa va abandonar l'acte de protesta després d'escoltar unes paraules que comparaven l'Estat espanyol amb règims dictatorials


Temes relacionats

Sant Cugat se suma a la protesta contra 'un nou operatiu repressiu' de l'Estat espanyol (28/oct/20)


  • Comparteix:

Imatge de la concentració davant de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la concentració davant de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha expressat aquest dijous el seu rebuig a un dels discursos que va tenir lloc durant la concentració de dimecres de protesta a l'operatiu de la Guàrdia Civil contra empresaris propers al procés independentista. Ingla considera, tot i que no el cita directament, que les paraules del representant de l'ANC Francesc Salvador en què comparava l'Estat espanyol amb règims dictatorials com el de Pinochet i Pol Pots, són 'excloents', 'identitàries' i 'amb tota mena d'exageracions'.

L'alcaldessa ho ha explicat en un fil de Twitter, en què també afegeix que coneix personalment algunes de les persones detingudes "i no comparteixen les paraules que ahir vam sentir després del manifest". Defineix el discurs com "molt desafortunat" i, tot i que reconeix que l'Estat espanyol "té moltes mancances i un dèficit democràtic important", assegura que paraules com aquestes "ens allunyen" de "l'objectiu" de la república catalana.

Ingla explica que "com a màxima autoritat de la ciutat", no pot "avalar discursos que banalitzen dictadures responsables de genocidis i barbàries com les de Xile, Cambodja o l'Alemanya nazi" i és per això que va abandonar l'acte i ho farà, diu, "cada vegada que em trobi en aquesta situació".




  • Comparteix:

COMENTARIS

Es evident cada cop mes, que a la Sr. Ingla i al seu partit , cada vegada mes , els incòmode l’independentisme, perquè el que volen el 14-F, es si sumen un Tripartit , amb psc(PSOE) i els comuns.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 6/nov/20


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.