El govern de Sant Cugat reconeix que la sentència del TSJC obliga a 'redirigir' el procés per municipalitzar l'aigua

Des de l'executiu local asseguren que "no s'ha de paralitzar res" i critiquen que l'oposició demani explicacions "a través de la premsa"


Temes relacionats

Junts demana aturar de moment la municipalització de l'aigua arran d'una sentència del TSJC (10/nov/20)

Sant Cugat iniciarà els tràmits per municipalitzar la gestió del servei de l'aigua (19/set/20)


  • Comparteix:

La tinenta d'alcaldia Lourdes Llorente en una imatge d'arxiu / Foto: Localpres

La tinenta d'alcaldia Lourdes Llorente en una imatge d'arxiu / Foto: Localpres

El govern municipal confirma que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) 'obre un nou escenari' pel que fa al procés de municipalització del servei de l'aigua i reconeix que 's'ha de redirigir'. Malgrat això, l'executiu continua 'apostant per una gestió pública' d'aquest servei i, tot i que encara han 'd'acabar d'estudiar la sentència', hauran de negociar amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la fórmula per definir com administrar-lo un cop acabi la pròrroga del contracte amb l'empresa Sorea, el maig de l'any que ve.

La sentència "ve a dir", segons ha explicat a Cugat Mèdia la tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente, que la competència de la gestió passa a ser de l'AMB. La preocupació més gran del govern, en aquest sentit, és ara que l'Ajuntament "perdi incidència real" en la decisió. Llorente reconeix que el procés "s'ha de redirigir", però que "no s'ha de paralitzar res", tal com ha demanat Junts per Sant Cugat.

De fet, la tinenta d'alcaldia ha criticat que el grup municipal demani explicacions al govern a través de la premsa. Assegura que ella mateixa en comissió informativa va comunicar la publicació de la sentència del TSJC a l'oposició i que no se li va preguntar res. "No crec que la forma de resoldre qüestions sigui parlar a través dels mitjans", ha afirmat Llorente, que insta els grups a fer-li arribar els dubtes sobre aquesta qüestió directament al govern.

L'executiu segueix apostant per una gestió pública "que permeti un accés universal" a l'aigua, "participació ciutadana i transparència en la gestió" i "que cap empresa s'enriqueixi per administrar un bé essencial per a la vida humana". I, per fer-ho, cal estudiar "diverses vies", segons la tinenta d'alcaldia, que no passen per una gestió "purament municipal". En tot cas, sembla que s'haurà d'arribar a un acord amb l'AMB que, segons la sentència, té ara la titularitat del servei i fer-ho, en paraules de Llorente, abans del maig de 2021, quan finalitza l'actual contracte amb Sorea.


Lourdes Llorente

El procés s'ha de redirigir. Hem d'acabar d'estudiar la sentència i segurament reajustar el destí final. Però nosaltres seguim apostant per una gestió pública de l'aigua, que permeti que l'accés sigui universal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.