El govern de Sant Cugat demanarà a Salut que prioritzi l'atenció primària

El tripartit proposarà, a través d'una moció de Marea Blanca, que Salut destini el 25% del pressupost a l'atenció primària


Temes relacionats

Marea Blanca i la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat s'uneixen per defensar una salut participada ( 9/nov/20)


  • Comparteix:

Part del govern va demanar que els veïns abandonessin l'ocupació del consultori de la Floresta / Foto: Cugat Mèdia

Part del govern va demanar que els veïns abandonessin l'ocupació del consultori de la Floresta / Foto: Cugat Mèdia

El govern de Sant Cugat fa seva les demandes de l'organització Marea Blanca i demanarà al departament de Salut que prioritzi l'atenció primària. En concret, a través d'una moció del col·lectiu que el tripartit portarà a votació al ple municipal d'aquest mes, exigiran al departament que destini el 25% del pressupost a l'atenció primària, a més de l'obertura 'total' dels CAP i consultoris, el restabliment de les visites presencials i que es recuperi la figura del metge o metgessa de referència per a cada pacient.

L'actual situació de pandèmia, segons el text, "ha agreujat encara més la precarietat assistencial" de la sanitat pública. Precisament, la moció destaca el "paper de vital importància" de l'atenció primària en la gestió de la pandèmia i que les "noves accions mèdiques" que ha hagut d'assumir comporta "una sobrecàrrega per als i les professionals".

La situació, asseguren, "que ja abans de la pandèmia" era de "saturació", "afecta especialment a usuaris i usuàries amb patologies cròniques, a qui no s'està fent un seguiment adequat". En definitiva, la moció explica que el pla del departament per enfortir i transformar l'atenció primària, amb una inversió prevista de 300 milions d'euros, "és evidentment insuficient, ja que no recupera la situació prèvia al 2011".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.