La remodelació del carrer Abat Marcet tira endavant amb l'aval majoritari dels veïns

L'Ajuntament havia aturat temporalment el projecte a l'espera d'una nova consulta veïnal


  • Comparteix:

Carrer Abat Marcet / Foto: Google Maps

Carrer Abat Marcet / Foto: Google Maps

El projecte de reforma del carrer Abat Marcet, al barri de Sant Francesc, tirarà endavant després d'haver portat la remodelació a una nova consulta amb els veïns i veïnes. El resultat de la votació és que majoritàriament estan 'molt d'acord' (un 54,50% del total d'enquestats) amb el projecte presentat. El regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Transport, José Gallardo, ha explicat que el procés, sorgit dels pressupostos participatius, ja havia començat amb l'anterior equip de govern, i que es va fer una nova enquesta el juliol passat després de copsar algunes negatives veïnals, que no han estat ratificades per la majoria dels votants. Sis persones s'hi han mostrat contràries, que representen un 27,27% dels vots.

Gallardo ha explicat a Cugat Mèdia que han fet l'enquesta per assegurar que el sentiment que havien rebut d'alguns veïns de la zona no fos majoritari per decidir, si calia, reformular el projecte que, entre altres coses, planteja la tala d'un centenar d'arbres. És, de fet, aquest punt el que havia generat la negativa d'algunes persones i també de Fridays for Future. Un dels veïns contraris, Mario Salerno, ha explicat a aquest mitjà que aniran al proper ple municipal a mostrar de nou la seva negativa al projecte.

Gallardo ha afegit que davant els resultats de l'enquesta no es pot aturar la remodelació ni canviar-la, i ha defensat que continuï endavant. Gallardo considera que "no és un problema de si talem o no talem arbres. Sempre dic el mateix, és un problema molt més gran. És un tema de mobilitat, de sensibilitats, i de canvi d'hàbits".

El projecte de remodelació del carrer Abat Marcet té un pressupost de 450.000 euros.




José Gallardo

Vam valorar si l'oposició tan bèstia que veiem al carrer la veiem també a través d'una enquesta perquè tampoc no volíem acabar amb tot el procés anterior i a veure si aquest sentiment és tan gran com sembla, i hem comprovat que realment no ha participat massa gent i que només sis persones s'han mostrat contràries, per tant el projecte tira endavant.

José Gallardo

No és un problema de si talem o no talem arbres. Sempre dic el mateix, és un problema molt més gran. És un tema de mobilitat, de sensibilitats, i de canvi d'hàbits. Per tant, el projecte tira endavant i ara si que el projecte tira endavant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.