Crida de l'Ajuntament i l'EMD al civisme per una millor gestió dels voluminosos

Les administracions engeguen la campanya 'VoluminoSOS', que recorda la normativa per desfer-se d'aquests materials


Temes relacionats

Santcugatencs aprofiten el confinament per fer neteja de més de 500 tones de voluminosos (24/jul/20)


  • Comparteix:

En el que portem d'any s'han recollit a Sant Cugat i Valldoreix més de 1.200 tones de voluminosos. Ara bé, malgrat que hi ha un sistema que determina com la ciutadania ha de facilitar la recollida als serveis municipals, des de l'Ajuntament i l'EMD s'han detectats actes incívics: abocaments fora dels horaris i on no toca. Per això, les dues administracions uneixen forces amb la campanya 'VoluminoSOS', amb què fan una crida al civisme i amb què recordaran les normes que requereix el bon funcionament del servei.

El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, considera que aquesta iniciativa ha de servir per "conscienciar" la ciutadania perquè s'acostumin a utilitzar els punts de recollida. Per la seva banda, el vocal de Gestió de Residus de l'EMD, Bernat Gisbert, subratlla la importància de reforçar el civisme i la cura del medi ambient, ja que "sumarà per la bona convivència de tothom".

Amb la campanya s'instal·laran banderoles arreu del municipi i s'enviaran 34.000 targetons informatius a totes les llars on hi haurà tota la informació del servei de recollida. La iniciativa, que ha tingut un cost d'uns 13.000 euros, es farà extensiva a través de les xarxes socials i els canals de comunicació municipals.

Incomplir la normativa, tal com recull l'ordenança municipal, pot comportar sancions entre 750 i 3.000 euros.

Com em desfaig d'un voluminós?
Cada districte té un dia assignat per deixar els voluminosos a partir de les vuit del vespre a peu de carrer, al costat del contenidor més proper o, en el cas de Valldoreix, a les cantonades.
  • Centre: dijous i diumenge
  • Mira-sol i Can Barata: dimarts
  • La Floresta i les Planes: dimecres
  • Valldoreix: dilluns (a les cantonades)

  • Una altra opció és portar l'objecte en qüestió, en qualsevol moment del dia, a l'Ambiteca o al Punt Verd de Can Calopa. També s'ofereix un servei de recollida a domicili per a aquelles persones que tenen qualsevol dificultat per desplaçar-se. Per sol·licitar-ho cal trucar al 900 103 146.

    Segons detalla l'Ajuntament, s'entenen per voluminosos aquells productes que "per les seves dimensions i tractament no poden ser disposats en contenidors". Això inclou, per exemple, mobles, matalassos, fustam i ferralla. Queden fora d'aquesta classificació la roba, els estris de cuina i els aparells elèctrics i electrònics de tota mida. En cas que de comprar, per exemple, un electrodomèstic, es pot indicar a l'establiment que reculli el nou. Si és més petit i es pot transportar fàcilment, es pot portar a la botiga o a la deixalleria.


    Gallardo i Gisbert

    Conscienciar i utilitzar la part més pedagògica perquè la gent s'acostumi a utilitzar els punts de recollida el dia que toca. / Incidir en el civisme sumarà per la bona convivència.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.