L'edifici de l'escola La Mirada es desplaça 15 metres després de les al·legacions

El govern vol portar d'urgència l'aprovació provisional del canvi de planejament al ple d'aquest dilluns per continuar amb els terminis


Temes relacionats

Promusa recuperarà unes parcel·les de la Floresta per poder-hi fer habitatge de lloguer protegit (13/nov/20)

L'Ajuntament referma "la consciència ambiental" del projecte de La Mirada al Bosc de Volpelleres (16/oct/20)

L'AFA de La Mirada, en contra de la campanya "demagògica" de SOS Bosc Volpelleres ( 7/oct/20)

2.700 signatures contra el projecte de La Mirada al Bosc de Volpelleres ( 5/oct/20)


  • Comparteix:

Imatge del projecte de la nova escola La Mirada

Imatge del projecte de la nova escola La Mirada

El govern té la intenció d'aprovar provisionalment al ple d'aquest dilluns la modificació del planejament necessària per construir el nou edifici de l'escola La Mirada al parc el Bosc de Volpelleres. Després de la polèmica amb entitats i veïns ecologistes per la tala d'arbres que suposa aquesta el projecte, el consistori defensa que la construcció tiri endavant per complir amb els terminis marcats i poder començar allà el curs 2023-2024. L'ajuntament ha acceptat una al·legació per desplaçar l'edifici 15 metres cap al nord.

En aquest sentit, el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, explica que els tècnics municipals de diversos àmbits estan fent un "esforç enorme" per fer realitat una de les "prioritats" del govern. Duch reconeix que les queixes són "un tema que ens amoïna" i que "no és el millor escenari possible", però assegura que "d'aquí a uns anys ningú se'n recordarà i tothom trobarà el projecte fantàstic". De fet, el tinent d'alcaldia ha refermat el compromís del govern amb el medi ambient i ha dit que tornaria a parlar amb les associacions per explicar-los de nou les mesures compensatòries i "que sigui compatible l'escola amb el bosc".

En aquest sentit, Duch ha explicat que les al·legacions al projecte han fet que es mogui la parcel·la i l'edifici uns 15 metres al nord per "salvar" una desena de roures més, afectats en un primer moment. Aquesta modificació, a més, permet que l'edifici de l'escola no trepitgi un antic canal de rec. El projecte tindrà un cost total de 8,4 milions d'euros i, a falta de ratificar el conveni, previsiblement al ple del proper mes, la Generalitat n'assumirà el 80% i l'Ajuntament el 20% restant. El consistori, això sí, avançarà el pagament per complir amb els terminis.

Nou pas, també, pel complex aquàtic de Mira-sol
El ple municipal també ratificarà aquest dilluns el conveni entre l'Ajuntament i el departament d'Educació per definir els nous límits de les parcel·les i l'ús compartit que es deriva d'algunes instal·lacions d'equipaments del carrer Pompeu Fabra a Mira-sol i avinguda de les Roquetes a Can Magí i que fan referència al futur complex aquàtic del districte, a tocar de l'institut-escola Catalunya. Un nou pas, segons Duch, per "desbloquejar" un projecte que és una reivindicació històrica del veïnat i que suposa una despesa de més de 6 milions d'euros. El proper pas serà ratificar el planejament i el pla especial. La previsió és que a finals de l'any que ve es puguin començar les obres per acabar-les el maig del 2023.



Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.