Injecció econòmica a Promusa per adquirir més terrenys i per fer front al dèficit d'ingressos provocat per la Covid-19

El ple aprova una modificació pressupostària per transferir a l'empresa pública d'habitatge 6 milions d'euros


  • Comparteix:

Una promoció d'habitatges de Promusa al barri del Monestir / Foto: Localpres - Jordi Garcia

Una promoció d'habitatges de Promusa al barri del Monestir / Foto: Localpres - Jordi Garcia

Promusa disposa de 6 milions d'euros per recuperar uns terrenys a la Floresta per construir-hi, previsiblement, habitatges de lloguer protegit. L'Institut Metropolità de Promoció del Sòl (IMPSOL) gestionava aquestes parcel·les després d'un acord del 2013 per dotar econòmicament Promusa a canvi dels terrenys. Ara, l'empresa municipal ha de pagar 6 milions d'euros com a retorn a l'IMPSOL. El ple municipal ha donat llum verda a aquesta operació via modificació pressupostària, amb el suport dels grups de l'equip de govern, l'abstenció de Junts i la negativa de Cs.

ESCOLTA-HO

Amb aquesta modificació també s'ha donat llum verda (vots a favor de tots els grups, excepte Cs, que ha votat en contra) a una sol·licitud d'ampliació de capital per part de l'empresa pública d'habitatge per un import de 2,1 milions d'euros. Aquesta quantitat, ha explicat el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, serveix per compensar el dèficit a l'hora de rebre ingressos que ha patit Promusa arran de la pandèmia. El responsable d'Hisenda ha recordat que si les empreses públiques fan fallida "la responsabilitat és de l'Ajuntament".

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha posat en dubte el paper de Promusa, a la qual acusa de ser "un forat negre" i critica que "no hem vist fruits de l'activitat". Qualifica l'operació econòmica del govern com un "pedaç" i vaticina que hi haurà més injeccions econòmiques com aquesta. Soler l'ha rebatut: "No ha de ser una empresa que guanyi diners, ha de ser una empresa que presti un servei social i per això ha de tenir el suport de l'Ajuntament".

Per part de Junts, el regidor Carles Brugarolas ha criticat que "Ciprian no entén el model de negoci de Promusa" i ha posat en valor que l'empresa ha facilitat a moltes persones l'accés a l'habitatge. També ha defensat la "solvència" de l'empresa pública d'habitatge de Sant Cugat.


A. Ciprian / P. Soler

Promusa és un forat negre de recursos públics. / Promusa proveeix pisos socials. No ha de ser una empresa que guanyi diners, sinó que presti serveis socials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.