Clam de Sant Cugat per millorar l'atenció primària

El ple municipal ha aprovat per unanimitat una moció de l'organització Marea Blanca


Temes relacionats

El govern de Sant Cugat demanarà a Salut que prioritzi l'atenció primària (10/nov/20)


  • Comparteix:

El veïnat de la Floresta es va concentrar per protestar contra el tancament dels consultoris / Foto: Cugat Mèdia

El veïnat de la Floresta es va concentrar per protestar contra el tancament dels consultoris / Foto: Cugat Mèdia

Unanimitat per a la reivindicació, però discrepàncies en com s'ha arribat fins aquí. El ple municipal de Sant Cugat ha posat veu a la queixa de l'organització Marea Blanca, que ha presentat una moció a través de la CUP-PC que proposa diverses millores a l'atenció primària de la sanitat pública. Totes les forces polítiques amb representació al ple municipal hi han votat a favor, però tot i que no s'han posat d'acord en determinar l'origen de la manca de recursos i personal, que s'ha agreujat amb la pandèmia i l'emergència sanitària.

ESCOLTA-HO

POTS CONSULTAR AQUÍ LA MOCIÓ

De fet, el text original de l'associació local l'han portat al plenari tots els grups municipals tret de Cs, que també li ha donat suport. El regidor de la CUP-PC i president del consell de barri de la Floresta, Marco Simarro, ha agraït la reivindicació de Marea Blanca per "revertir" una situació que "era i és una necessitat, i encara més en pandèmia". Una necessitat a la qual s'hi ha sumat la regidora de Junts Núria Fernández, qui també ha assegurat que comparteixen "el malestar" del veïnat i que el veuen justificat. Per la seva banda, la regidora socialista Pilar Gorina ha recordat Ernest Lluch, "pare de la universalització de la sanitat" i ha cridat a "revertir les retallades dels últims anys", que "han afeblit el sistema".

En nom d'ERC-MES ha parlat la regidora de Salut, Gemma Aristoy, que ha reiterat el suport al veïnat i ha afirmat fer "tot el que estigui al nostre abast" per fer arribar les "justificades queixes veïnals" al departament de Salut. Aristoy ha posat "noms i cognoms" a la precarietat de la sanitat pública catalana, fent referència a les retallades del govern presidit per Artur Mas i amb el conseller Boi Ruiz. Aristoy s'ha compromès a "continuar treballant" per obrir totalment els consultoris i facilitar l'accés a la sanitat de tota la ciutadania.

Finalment, la regidora de Cs Munia Fernández-Jordán ha criticat els discursos dels dos partits que conformen el govern de la Generalitat, Junts i ERC. Ha assegurat sentir "estupor" i, tot i donar-hi suport, ha argumentat que "aquest no és el fòrum" i aquesta qüestió s'hauria de debatre al Parlament. Des de Junts, Fernández ha defensat que aquesta és una reivindicació local i que les retallades es van haver d'aplicar per "la mala gestió del govern tripartit". Aristoy, per part d'ERC, ha explicat que "la reversió d'una retallada així no es fa d'un dia per l'altre".






Marco Simarro

La voluntat és clara, la d'evitar encara més tancaments de serveis d'atenció primària i la de treballar per un acord de consens. Per això, la CUP-PC donem suport a la reivindicació de Marea Blanca, en representació del veïnat, que alhora suposa una reivindicació de millora dels serveis sanitaris arreu del territori.

Gemma Aristoy

La precarietat de la sanitat pública té noms i cognoms: Boi Ruiz, Artur Mas i aquell govern dels millors. Les polítiques austericides, els retalls pressupostaris, han estat el caldo de cultiu de la situació actual.

Munia Fernández-Jordán

Nosaltres, l'únic que podem fer, és donar suport, perquè les carències són absolutes. Però aquest no és el lloc. El Parlament de Catalunya és qui ha de debatre això, i el Govern, amb tots els seus recursos, fer front a una pandèmia com la que estem vivint. La salut dels catalans porta anys en mans del partit de l'ara alcaldessa, Mireia Ingla, i de l'ara oposició, Junts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.