La concessió de llicències urbanístiques i la informació sobre la municipalització de l'aigua, al torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull totes les intervencions del torn de precs i preguntes de l'oposició al govern de Sant Cugat


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat admet l'endarreriment en la concessió de llicències d'obres / Foto: ACN

L'Ajuntament de Sant Cugat admet l'endarreriment en la concessió de llicències d'obres / Foto: ACN

El torn de precs i preguntes del ple municipal d'aquest dilluns ha enllaçat amb el del mes passat: el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha explicat amb detall la situació en què es troba a hores d'ara el servei de concessió de llicències urbanístiques. En aquest punt del ple, l'últim de l'ordre del dia i on els regidors de l'oposició traslladen les seves inquietuds al govern, també s'ha abordat la manera de comunicar els avenços quant a la municipalització de l'aigua a Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch (1'22''), ha respost a una pregunta que li va adreçar el ple passat el regidor de Junts Joan Puigdomènech. Duch ha detallat en quin estat es troba el servei de concessió de llicències urbanístiques. Explica que aquest executiu, en l'inici del mandat, s'ha trobat un departament amb només sis tècnics que havien de fer front, almenys, a un expedient per dia. Lamenta que d'aquests treballadors, quatre tenen contracte temporal. I també que l'executiu no hagi estat capaç de cobrir aquesta mancança. Per això, properament es posarà en marxa una bossa laboral d'arquitectes. L'objectiu de l'executiu, ha explicat Duch, és millorar els terminis en què s'entreguen les llicències.

La tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente (10'), ha respost al prec per escrit que havia fet arribar el grup de Junts perquè es creï una comissió de seguiment sobre la municipalització de l'aigua. Després d'una sentència del TSJC que determina que la potestat per decidir quina és la millor manera de gestionar aquest servei és de l'AMB, ara el govern reconeix que el procés "s'ha de redirigir". Llorente ha defensat que l'executiu ha explicat a les comissions de Transparència tots els detalls sobre aquest procediment i no veu amb bons ulls obrir una comissió específica. És per això que ha proposat incorporar un punt fix a la comissió de Transparència sobre aquesta qüestió.

El regidor de Cs Sergio Blázquez (28') ha celebrat l'adequació de l'aparcament de Can Cabassa, a tocar de l'Hospital General. El regidor taronja proposa, per millorar la iniciativa, instal·lar-hi papereres. Se li donarà resposta en comissió informativa.

Encara Blázquez, i encara a Mira-sol, el regidor ha demanat informació sobre la intenció d'instal·lar marquesines a les parades d'autobús del districte. El regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, ha explicat que s'està fent una valoració sobre si es poden recuperar marquesines ja utilitzades i que s'està preparant un concurs per tenir-ne de noves.

El regidor de Junts Carles Brugarolas (32') ha demanat al govern que faci "tot el possible" perquè s'eximeixin del Tribut Metropolità a persones en risc d'exclusió, comerciants, restauradors, oci nocturn i altres autònoms i pimes afectats per la pandèmia. L'alcaldessa, Mireia Ingla (47'), ha recordat que aquest dimecres hi ha una nova sessió de la Taula de Diàleg sobre aquest impost on es pot posar la proposta sobre la taula.

La regidora de Junts Sandra Casat (35') ha preguntat quan es convocaran els consells escolars i les comissions sectorials de Serveis Socials. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert (49'), atribueix l'endarreriment a la situació sanitària i s'emplaça a la comissió informativa per informar de les dates de convocatòria.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (36'), ha demanat informació sobre el servei de seguretat privada que l'Ajuntament ha contractat de reforç al mercadet dels dijous. Se li donaran més detalls en comissió informativa.

Ciprian també ha demanat que es prenguin mesures contra la cartelleria que, assegura, està enganxada als carrers del centre de Sant Cugat en espais no habilitats. El tema s'abordarà més en profunditat en comissió informativa.

La regidora de Junts Núria Fernández (37') ha preguntat si el govern local acceptarà la sentència que insta l'Ajuntament a retirar la pancarta en suport als presos de l'1-O. L'alcaldessa, Mireia Ingla, assegura que l'executiu encara no ha rebut aquesta ordre del jutge.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny (38'), ha fet referència al prec per escrit que ha presentat el seu grup sobre la municipalització de l'aigua. Ha demanat que a partir d'ara els precs que es facin per escrits es llegeixin íntegrament. L'alcaldessa ha acceptat la petició.

Fortuny també ha fet referència a l'anunci de compra, per part de l'Ajuntament, de la masia i la finca de la Torre Negra. Celebra la notícia, però reclama disposar de més informació, que, des del govern, li facilitaran d'ara endavant a les comissions informatives.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (39') ha demanat al govern que apropin posicions amb els veïns que es queixen sobre la instal·lació d'un espai de socialització per a gossos a Mira-sol. El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, assegura que "mai no hem deixat d'escoltar els veïns".

Puigdomènech també ha preguntat si ja es coneixen els resultats de la prova pilot de la vacuna anticonceptiva per controlar la població de senglars a Collserola. La regidora Alba Gordó ha explicat que recentment hi ha hagut una reunió amb l'empresa que se'n va encarregar i que properament es donaran a conèixer els resultats.

El regidor de Junts Albert Salarich (42') ha preguntat, si n'hi ha, quin és el pressupost i els projectes previstos pel govern en matèria de polítiques digitals. Se li respondrà en comissió informativa.

Salarich també ha insistit a què es faci un "esforç" per accelerar la concessió de llicències urbanístiques.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (44') ha demanat informació sobre l'esvoranc que va afectar durant l'últim temporal un tram del camí de Sant Cugat a Sabadell. Des de l'executiu, el tinent d'alcaldia Francesc Duch explica que s'ha reclamat la reparació d'aquesta zona a Adif, qui s'ha "desentès" de la situació. Ara mateix els serveis jurídics de l'Ajuntament hi estan treballant per trobar una solució.

Finalment, Vallès ha demanat de quina cartera depèn els serveis de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament. Ingla ha explicat que depèn d'alcaldia, però que les qüestions al respecte es poden abordar a la comissió de Transparència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.