Arrenca el nou consell de ciutat de Sant Cugat amb la voluntat de reformular-se

La voluntat és canviar la normativa per reunir-se amb més assiduïtat i centrar-lo en les conseqüències de la Covid-19 per a la ciutat


  • Comparteix:

La sessió de constitució ha hagut de ser telemàtica / Foto: Youtube Ajuntament de Sant Cugat

La sessió de constitució ha hagut de ser telemàtica / Foto: Youtube Ajuntament de Sant Cugat

Ja s'ha constituït el consell de ciutat, l'òrgan de participació més gran del municipi, que aquest any té la intenció de reformular-se per fer-lo més eficaç i que se centrarà, principalment, en els efectes i conseqüències de la pandèmia de la Covid-19. La primera sessió, que ha hagut de ser telemàtica, ha servit per posar cara als nous consellers i conselleres i enfocar el funcionament del consell, que haurà de modificar la seva normativa per poder fer més de les dues reunions anuals previstes.

L'objectiu, segons han explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla, com a presidenta del consell de ciutat, i el regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, que assumeix la presidència delegada, és tenir "una mirada comuna" per afrontar els efectes socioeconòmics de la pandèmia, però també el repte de "quina ciutat volem" un cop passi. Ingla, de fet, ha destacat que Sant Cugat és una ciutat "diversa i plural" i així ho ha de representar aquest òrgan, amb més d'una trentena de consellers i conselleres que representen diversos àmbits i sectors. Tant Ingla com Simarro han animat els participants a "fer servir el seu esperit crític" i que tant les sessions com el canal de comunicació, que s'ha de crear properament per enfocar les temàtiques a tractar, sigui bidireccional.

La sessió també ha servit per nomenar sotspresidenta, a proposta d'alcaldia, la periodista valldoreixenca Tana Collados, que ha reconegut que era la primera vegada que hi participava. A més, els tinents d'alcaldia Pere Soler i Núria Gibert han exposat les mesures i projectes que ja s'estan duent a terme per part del govern per afrontar la pandèmia i la crisi que ha derivat, tant des de l'àmbit econòmic com des del social.

Tot i que ha estat una trobada molt inicial i molt informativa, per part del govern, ja han sorgit problemàtiques generals a la ciutat, com l'habitatge, les residències per a gent gran, la connectivitat i la cobertura a algunes zones del municipi i el concepte de "cuidar" Sant Cugat i que aquesta sigui una "ciutat cuidadora". També s'han presentat la resta d'òrgans participatius, els consells territorials, els sectorials i les taules de treball ja creades amb la voluntat de "no duplicar feina" i que la mirada, en aquest consell de ciutat, sigui "més comuna".

La propera sessió està previst que es convoqui per a principis de l'any que ve.

El consell de ciutat està constituït per representants dels altres organs participatius de Sant Cugat (consells de barri i sectorials), així com d'entitats de la ciutat i alguns noms designats per alcaldia:
(NOTA: finalment la representant de Junts per Sant Cugat és la porteveu del grup municipal, Carmela Fortuny; també participa de l'ens participatiu, com a representant dels Diables, Roger Ricart)

Llistat de membres del consell de ciutat









Mireia Ingla

Ens estàvem preparant per com volíem que fos la ciutat a mig termini i ens arriba la Covid. Però igualment hem de continuar treballant per com volem que sigui aquesta ciutat, malgrat la pandèmia. Hem de veure com ho gestionem, però l'objectiu i el repte és veure quina ciutat volem.

Marco Simarro

L'avaluació que en fem de les darreres edicions és que es quedava en un no res. Volem que això canvïi, però no volem fer-ho sols. Proposem fer una petita comissió de treball que depengui del consell de ciutat per reformular el funcionament i la seva composició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.