Valldoreix elaborarà un pla d'ajuts per a la restauració local

La junta de veïns de l'EMD també ha rebutjat les 'fake news' en la política i acusa Cs de "desinformar i mentir" a la ciutadania


  • Comparteix:

La Junta de Veïns de Valldoreix s'ha celebrat de manera telemàtica

La Junta de Veïns de Valldoreix s'ha celebrat de manera telemàtica

L'EMD de Valldoreix elaborarà un pla d'ajuts per a la restauració local. Així ho ha decidit la junta de veïns a través d'una moció institucional que té l'objectiu de pal·liar els efectes de la Covid-19 que han afectat aquest sector. En la sessió d'aquest dijous també s'ha aprovat una moció d'urgència per rebutjar públicament les 'fake news' en la política que, a més, anava directament adreça a Cs. La CUP, ERC-MES, PSC i Junts per Valldoreix acusen la formació taronja d'haver faltat a la veritat en uns fulletons que s'han repartit a les bústies dels veïns i veïnes de la zona.

Una moció institucional ha servit per tirar endavant l'elaboració d'un pla d'ajuts per al sector de la restauració valldoreixenca. L'EMD impulsarà aquestes ajudes, un total de 18.000 euros, tenint en compte les necessitats dels restauradors, una quinzena en total. El vocal d'ERC-MES, Lluc Cahís, ha remarcat que bars i restaurants són un dels "principals agents de socialització" a Valldoreix i "no ens podem permetre que la Covid-19 passi i hagin caigut dos, tres o quatre restaurants".

El pla constarà d'una primera ajuda directa d'entre 800 i 1.200 euros "en funció del descens del benefici", com ha detallat Cahís, i es comprometen que sigui una "mesura àgil" i que s'hagi aplicat i resolt abans de les festes nadalenques. Posteriorment, s'aplicarien una bateria de propostes encara per concretar, però, per exemple, consistirien en posar a disposició dels restauradors els mitjans comunicatius de l'EMD o fer una plataforma de comerç i restauració locals.

La CUP, el PSC, ERC-MES i Junts per Valldoreix han donat llum verda a una moció d'urgència per rebutjar les 'fake news' en la política i demanar un compromís amb la "praxi política basada en l'honestedat, el republicanisme i la proximitat". Aquests grups han acusat Cs de "desinformar i mentir" la ciutadania, en fer-se seva una feina que "no havia fet ni hi havia participat", d'"apropiar-se" d'associacions o de "manllevar idees i propostes d'altres". La vocal de la formació taronja, Ana Cano, s'ha defensat dient que "seguiran informant" i anima a la resta de grups a anar als jutjats si creuen que se'ls ha difamat o calumniat.

L'EMD, a més, s'ha sumat al manifest del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Envers les Dones. La sessió d'aquest dijous també ha donat a conèixer els guanyadors del Premi Literari de Valldoreix 2020. En la categoria juvenil, el premi ha estat per Víctor Otero Monzó, veí de Valldoreix, amb 'La venjança del cavaller', mentre que el guanyador de la categoria d'adults és Josep Martínez Lladó, de Torelló, amb l'escrit 'Donant'.

La sessió ordinària ha donat llum verda, amb els vots favorables de Junts per Valldoreix i l'abstenció de la resta de grups, a la reducció d'un 30% als tallers de Cultura i Joventut fins que es puguin reprendre les classes presencials. També s'afegirà una bonificació a les quotes del mercat no sedentari pel quart trimestre d'aquest any.

Mocions rebutjades
La CUP-PC ha presentat una moció per avançar els projectes de ciutat rellevants i establerts al pla d'equipaments per Valldoreix com l'habitatge de protecció oficial. La moció no s'ha aprovat tot i els vots favorables d'ERC-MES, PSC i CUP-PC, ja que Junts per Valldoreix i Cs hi han votat en contra.

A més, tampoc s'ha aprovat una moció per defensar els acords de la ciutadania de Rubí, Sant Cugat i Valldoreix de reconvertir els terrenys del camp de golf de Can Sant Joan en un gran parc interurbà entre els dos municipis. Junts per Valldoreix i Cs hi han votat en contra mentre que la resta de grups, ERC-MES, la CUP-PC i el PSC, hi han votat a favor.


Lluc Cahís

Atenent que el sector de la restauració a Valldoreix és dels que més ha patit les conseqüències de la pandèmia. Bars i restaurants són un dels principals agents de socialització del poble i no ens podem permetre que la Covid passi i hagin caigut dos, tres o quatre restaurants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.