Noves ajudes per a les escoles bressol i de música privades afectades per la covid

Els centres han d'estar autoritzats per la Generalitat i com a màxim rebran 6.000 euros per part de l'Ajuntament


  • Comparteix:

Les ajudes estan destinades a escoles de música i bressol privades / Foto: Localpres

Les ajudes estan destinades a escoles de música i bressol privades / Foto: Localpres

L'Ajuntament obre des d'aquest divendres una línia d'ajuts de 175.000 euros per a escoles bressol i de música privades afectades per la Covid-19 durant el primer estat d'alarma i que hagin patit una davallada d'ingressos en les quotes dels seus alumnes. Els ajuts, que estan destinats només a centres autoritzats per la Generalitat de Catalunya, es poden sol·licitar fins a l'11 de desembre. La mesura forma part del Pla Municipal per fer front a la crisi social i econòmica generada per la pandèmia.

La regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha explicat en roda de premsa que l'objectiu és "donar el màxim suport possible als sectors que més pateixen". Gorina ha afegit que l'estimació d'aquests 175.000 euros és que arribaran a ajudar a dues escoles de música privades (Fusió i Aula de So) i a unes 18 escoles bressol. "Aquests 175.000 euros estan pensats perquè no s'esgotin", ha dit Gorina, que ha afegit que "si hi ha superàvit servirà per destinar-lo a altres ajuts".

Per sol·licitar l'ajuda, a part de ser un centre autoritzat pel departament d'Educació de la Generalitat, s'ha d'estar ubicat a Sant Cugat, tenir una formació dedicada als 0-3 anys, en el cas de les bressol, i dels 4 als 18 anys, pel que fa a les de música. L'ajut econòmic que correspondrà a cada llar d'infant privada és de 200 euros per alumne escolaritzat durant el curs 2019/2020 i amb un màxim de 6.000 euros per centre. Pel que fa a l'ajuda que poden rebre les escoles de música la xifra és de 50 euros per alumne escolaritzat també el curs passat i també amb un màxim de 6.000 euros per centre.

Els ajuts es poden sol·licitar de forma telemàtica a la seu electrònica de l'Ajuntament.


Pilar Gorina

És un ajut que pensem que els pot ajudar en aquesta situació difícil que vivim i per compensar la davallada d'ingressos que van tenir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.