Cs presenta les al·legacions a les ordenances fiscals: menys pressió fiscal per combatre la crisi de la Covid-19

El grup taronja considera que l'opció del govern local està "equivocat" a l'hora de mantenir els impostos "alts"


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu dels regidors de Cs Sant Cugat / Foto: Cs

Imatge d'arxiu dels regidors de Cs Sant Cugat / Foto: Cs

Cs considera que l'equip de govern s'equivoca a l'hora de mantenir els 'impostos' alts en les ordenances fiscals de 2021. La formació taronja ha presentat el seu plec d'al·legacions a la iniciativa, que es va aprovar inicialment en seu plenària, i aposta per rebaixar la pressió fiscal a la ciutadania. Per al regidor de Cs Sergio Blázquez aquesta és la manera 'més eficaç' de contribuir a sortir de la crisi generada per la Covid-19, ja que d'aquesta manerà el ciutadà disposa de més diners perquè 'consumeixi, estalviï o inverteixi'.

El grup municipal apunta en la primera proposta a l'IBI. Aposta per introduir un tipus de gravamen per fer una "reducció linial" del 5% amb l'objectiu de "tornar poder adquisitiu" a la ciutadania. Cs, això sí, també preveu una bonificació del 90% en les rendes inferiors als 18.000 euros anuals i que s'estableixin dos trams més de bonificació: del 50% per als ingressos entre 18.000 i 40.000 euros i del 25% per als que estiguin entre 40.000 i 75.000. A més, a través d'aquest tribut, proposen bonificacions per a famílies que hagin vist els seus ingressos reduïts a la meitat durant la crisi de la Covid-19. Els propietaris de locals comercials també podrien disposar de bonificacions de fins al 50%, sempre que demostrin que han reduït el preu de la renda al llogater.

Cs també aposta perquè el gravamen de l'ICIO, que a Sant Cugat es troba al màxim (4%), sigui del 3,35%. Pel que fa a les plusvàlues, el grup municipal aposta per eliminar els interessos de demora que sorgeixen a l'hora de demanar la pròrroga de mig any.

Amb les seves esmenes, Cs vol que l'administració faci costat al comerç local. Així, proposa l'eliminació de les taxes de prestació de serveis dels mercats municipals, parades i fires, així com la d'ocupació de via pública per a les terrasses. També aposta per una reducció del 60% en la taxa de llicència d'activitats i del mateix percentatge per a la taxa de recollida de residus.

Una altra de les propostes de la formació taronja és la reducció del 100% de la taxa per la prestació dels serveis funeraris. De fet, posen sobre la taula que aquesta mesura es mantingui mentre duri la pandèmia.

Al·legacions de Cs





Sergio Blázquez

El que farà la ciutadania és consumir, estalviar o invertir. Aquesta és la millor manera per sortir de la crisi. Que els rebuts no es girin o que siguin més baixos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.