La construcció de l'escola La Mirada supera els tràmits municipals

El projecte, ubicat al parc del Bosc de Volpelleres, es desplaça 19 metres per minimitzar l'impacte


Temes relacionats

ADENC i SOS Bosc Volpelleres insisteixen que la construcció de l'edifici La Mirada "malmetrà irremeiablement" l'espai natural ( 1/des/20)

L'AFA de La Mirada, preocupada perquè es compleixin els terminis si hi ha canvis al projecte (18/nov/20)

L'Ajuntament referma "la consciència ambiental" del projecte de La Mirada al Bosc de Volpelleres (16/oct/20)


  • Comparteix:

Imatge de l'interior d'un dels moduls actuals de La Mirada / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'interior d'un dels moduls actuals de La Mirada / Foto: Cugat Mèdia

L'edifici definitiu de l'escola La Mirada està més a prop de ser una realitat per al curs 2023-2024. El ple municipal ha donat aquest divendres llum verda a l'aprovació provisional de la modificació del planejament per ubicar l'equipament al parc del Bosc de Volpelleres, l'últim tràmit urbanístic municipal a l'espera de l'aprovació final de la Generalitat. Finalment, s'ha descartat la ubicació inicial del projecte, a la qual Protecció Civil no va donar el vistiplau, així com altres alternatives, i es manté la construcció de l'escola al parc, però s'ha desplaçat 19 metres el projecte per minimitzar l'impacte sobre una zona d'arbres. El canvi ha comptat amb el suport de tots els grups, tret de Junts per Sant Cugat, que s'ha abstingut en considerar que no s'ha "lluitat" prou el projecte inicial.

Escolta-ho

La nova ubicació de l'escola La Mirada ha generat inquietud tant entre les famílies, preocupades pel compliment d'un calendari de construcció que ja ha patit retards pels canvis d'espai, així com per diferents entitats, que han mostrat el seu malestar per l'afectació que l'obra suposa al Bosc de Volpelleres.

De fet, el nou emplaçament aprovat inicialment pel ple ha rebut tres al·legacions, totes sobre l'afectació del projecte sobre el parc, així com 14 informes sectorials de diferents organismes. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha explicat que s'han buscat totes les alternatives i ubicacions possibles, però que l'aprovada "és el lloc idoni".

El projecte, això sí, es desplaça 19 metres cap al nord per, precisament, separar-ho d'un grup d'arbres. En aquest sentit, Duch ha defensat que la construcció no s'ubica en "el cor del parc", sinó sobre una pineda jove d'uns 20 anys que suposa el 5,6% del bosc (6.600 metres quadrats), que serà replantada. A més, ha explicat, es tracta d'un projecte singular, tant educatiu com arquitectònic que està concebut dins un entorn natural i hi conviu.

"Hem hagut de prendre una decisió que no agrada a tothom, però creiem que és el millor per al municipi", ha afirmat Duch, qui s'ha compromès a modificar la resta de parcel·les d'equipaments que queden dins el parc per eliminar-les o traslladar-les a altres espais del barri, garantint així que "serà l'última intervenció que es fa en aquest espai arbrat".

Posicionament de l'oposició.
Cs ha donat suport a l'aprovació definitiva en considerar que és un equipament "necessari", però la regidora Munia Fernández-Jordan ha assegurat que fiscalitzaran la construcció, a la qual demanen celeritat després d'un primer procés amb errors.

Per la seva banda, Junts per Sant Cugat s'hi ha abstingut. El regidor Joan Puigdomènech ha lamentat que no s'hagi donat veu al ple a les entitats i ha retret a l'equip de govern no haver defensat la primera ubicació. "Calia haver lluitat més", ha dit el regidor de Junts, qui considera que aquesta ubicació, a tocar de l'institut Leonardo da Vinci, era "millor i més respectuosa amb el parc". Fins i tot, ha animat el govern municipal a repensar-ho.

Un posicionament que ha lamentat Duch, que ha reconegut que la primera opció d'ubicació era millor, però no és possible i que, per tant, "és una via morta".

Una vegada superats tots els tràmits urbanístics, podrà començar la construcció, que segons un acord amb la Generalitat, assumirà el govern al 80%, mentre que Sant Cugat en finançarà el 20% restant, tot i que avançarà la inversió.

Francesc Duch

No és el cor del parc com hem vist amb les zones històriques. És una pineda jove d'uns 20 anys. Representa el 5,6% del total del parc.

Joan Puigdomènech

El projecte inicial era millor i més repectuós amb el parc. Mereixia haver-lo lluitat més.



Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.