L'exconseller Rull lliura a l'Arxiu Nacional més de 10.000 cartes que ha rebut a la presó

Des de l'Arxiu veuen les cartes com un "testimoni documental excepcional d'un temps difícil del nostre país"


  • Comparteix:

Imatge del fons que Rull ha lliurat a l'Arxiu / Foto: ANC

Imatge del fons que Rull ha lliurat a l'Arxiu / Foto: ANC

L'exconseller Josep Rull ha lliurat aquest dilluns a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a Sant Cugat, part de la correspondència que ha rebut a la presó entre 2017 i 2019. L'extitular de Territori i Sostenibilitat s'ha acompanyat pels consellers santcugatencs Damià Calvet (Territori i Sostenibilitat), Jordi Puigneró (Polítiques Digitals i Administració Pública) i Àngels Ponsa (Cultura). Segons l'Arxiu, les 10.500 cartes lliurades són 'testimoni documental excepcional d'un temps difícil del nostre país'.

Rull ha aprofitat un permís penitenciari per fer l'entrega personalment. Les cartes s'han lliurat en 30 caixes i van arribar divendres passat a l'Arxiu. Aquest material se suma a la correspondència que ja han lliurat els exconsellers Carles Mundó, l'any 2019, i Joaquim Forn, el passat octubre. Tot plegat forma part de la 'Col·lecció de cartes dels presos i exiliats per l'autodeterminació de Catalunya'.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.