L'Ajuntament interposa un recurs d'apel·lació a la sentència que l'insta a retirar la pancarta 'Llibertat presos polítics'

Des del govern es va assegurar que la pancarta estaria penjada fins que la sentència fos ferma


  • Comparteix:

La pancarta penja a la façana de l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

La pancarta penja a la façana de l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ja ha presentat el recurs d'apel·lació a la sentència que ordena retirar 'immediatament' el llaç groc i la pancarta amb la inscripció 'Llibertat presos polítics' de la façana de l'edifici consistorial. Ho ha anunciat via Twitter l'alcaldessa, Mireia Ingla: 'Defensem els drets fonamentals, defensem la llibertat d'expressió'. Des de l'executiu local es va informar que es retirarà la pancarta una vegada l'ordre del jutge sigui ferma.



Amb la sentència que ara es recorre, el jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona donava la raó a Cs, que va interposar una denúncia fa dos anys on criticava que amb aquesta reivindicació es "vulnera el principi de neutralitat" de l'administració. Segons fonts municipals, el govern local no farà declaracions al respecte fins que no rebi la sentència.

El jutge entén que la pancarta i el llaç expressen el suport a una determinada ideologia política i retreu que l'Ajuntament utilitzi l'edifici municipal per fer "reivindicacions partidistes". La sentència no és ferma i ara l'Ajuntament té quinze dies per recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.