La Floresta planta la llavor d'una plataforma per combatre el risc d'incendis de sisena generació a Collserola

El consell de barri de la Floresta lliura a Pla-Narbona la Declaració d'Orgull Florestà


  • Comparteix:

Imatge aèria de la serra de Collserola / Foto: Cugat Mèdia

Imatge aèria de la serra de Collserola / Foto: Cugat Mèdia

La proliferació d'incendis de sisena i setena generació preocupa el veïnat de la Floresta per com un foc d'aquestes característiques podria afectar la serra de Collserola. Per això, un grup d'habitants d'aquesta zona vol posar en marxa la creació d'una plataforma amb associacions veïnals tant de Sant Cugat com d'altres municipis de la zona que serviria per pressionar l'esfera política i aconseguir més inversió per fer front als incendis. Ho ha donat a conèixer aquest dimecres al consell de barri del districte el veí Jaume Llansó, que ha fet una crida a les associacions de la zona perquè hi participin activament.

Aquest grup vol dotar-se d'un grup amb perfils tècnics determinar quins protocols cal seguir per allunyar-se del risc d'un incendi d'aquest tipus.

Els incendis de sisena generació s'han vist en indrets com Grècia, Portugal, Califòrnia i Austràlia. El seu origen està lligat tant al canvi climàtic com a una deixadesa de la gestió forestal. La velocitat i intensitat podrien superar la capacitat d'extinció que tenen els cossos de bombers.

Reconeixement a un artista
A la sessió ordinària de l'òrgan participatiu s'ha aprofitat per retre homenatge al dibuixant, pintor i dissenyador Josep Pla-Narbona, que va morir diumenge passat. El veïnat ha reconegut la figura d'aquest artista amb una "Declaració d'Orgull Florestà, pel seu suport i la seva implicació en les activitats del Centenari" del districte. De fet, Pla-Narbona va ser el responsable d'il·lustrar el cartell de la iniciativa. El membre del consell Ramon Piqué ha parlat així de l'il·lustrador: "És més que un honor que hagi estat veí de la Floresta".

Un Nadal diferent
Enguany no hi haurà cavalcada de reis, ni al centre ni a cap districte de Sant Cugat. Per això, des del districte s'organitzarà una activitat per mantenir encesa la flama de la il·lusió de la canalla. Per tal d'evitar cues, la recollida de cartes d'enguany al Casino serà diferent: serà un recorregut carregat de sorpreses. Des de la comissió encarregada es cuidaran de fer arribar la informació perquè les famílies puguin inscriure's per participar en l'activitat.




Jaume Llansó

Comencem a crear un grup motor de ciutadans amb motor tècnic, per saber quina hauria de ser l'actuació a Collserola per evitar incendis de sisena generació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.