Sant Cugat ja disposa d'un pla d'emergència per fer front a les sequeres

El ple ha aprovat per unanimitat la proposta, que preveu reduir el consum d'aigua per habitant


  • Comparteix:

El pla preveu que els santcugatencs gastin menys aigua / Foto: Cugat Mèdia

El pla preveu que els santcugatencs gastin menys aigua / Foto: Cugat Mèdia

Unanimitat plenària per donar llum verda al pla d'emergència per a situacions de sequera a Sant Cugat. El document preveu reduir el consum d'aigua a la ciutat dels actuals 236 litres al dia per habitant als, aproximadament, 166. El pla implica tant a agents públics com privats, així com llars, empreses i indústries i asseguren que Sant Cugat, en aquest sentit, és 'referent' al país i que 'vol servir com a exemple'.

ESCOLTA-HO

La comissionada per l'emergència climàtica, la regidora Alba Gordó, ha posat en valor que aquest és "un dels pocs plans, si no l'únic" que s'ha fet arribar per part del món local a la Generalitat i que ha rebut l'aprovació a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Així, s'establiran una vuitantena de mesures per assolir una reducció del consum. Aquestes són algunes de les accions previstes: precintar fonts públiques, incrementar l'ús de la capacitació d'aigües subterrànies, controlar el consum abusat per part dels abonats o limitar el reg de zones verdes, de la neteja de la ciutat i dels jardins privats. Aquestes mesures es posarien en marxa segons les fases de sequera que estableix l'ACA.

En cas que es decreti el nivell màxim d'alerta, el pla local limitaria, fins i tot, l'ús d'aigua per omplir piscines o efectuar talls puntuals de subministrament.


Alba Gordó

A hores d'ara aquest és un dels pocs plans que s'ha fet arribar a la Generalitat i que ha aprovat l'ACA. Cal felicitar els serveis tècnics de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.