El ple rebutja el pla de rescat de Cs contra els efectes de la segona onada de la Covid

Els tres partits del govern hi ha votat en contra i Junts per Sant Cugat s'hi ha abstingut


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

La proposta de pla de rescat social i econòmic proposat per Cs s'ha quedat sense el suport del ple municipal. L'equip de govern hi ha votat en contra, en considerar que les mesures proposades ja queden recollides al document aprovat el juliol passat per mitigar els efectes de la pandèmia. Per la seva banda, Junts per Sant Cugat s'hi ha abstingut perquè, segons el regidor Carles Brugarolas, la pandèmia 'té una envergadura que no es pot abordar només des del pressupost d'un ajuntament'.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La moció instava a l'elaboració d'un pla extraordinari de rescat social i econòmic per a famílies, empreses, entitats, sectors culturals i esportius de la ciutat, afectats per la segona onada de la Covid-19. Entre les mesures, proposava alliberar dels sectors amb activitat afectada per la pandèmia del pagament de taxes i tributs municipals, bonificar l'IBI a les famílies que han patit una disminució significativa dels ingressos, crear noves ajudes i elaborar un pla de priorització de la despesa pública, entre d'altres.

També instar el Govern espanyol a facilitar als ajuntaments la utilització de la totalitat dels romanents i superàvits els propers anys i a la Generalitat a la devolució del deute amb el consistori.

El regidor de Cs Sergio Blázquez, tot i que ha reconegut que el govern municipal hi ha treballat, considera que "no és suficient" i cal un pla nou.

En canvi, la proposta, no ha obtingut el suport de l'equip de govern. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha explicat que les accions per pal·liar els efectes econòmics i socials de la pandèmia ja queden recollits en les 80 mesures aprovades el juliol passat.











Sergio Blázquez

Venim a reconèixer un treball i un eforç de l'equip de govern però no és suficient.

Pere Soler

No hem presentat esmenes perquè ja estan recollides al document aprovat al juliol per mitigar els efectes de la Covid.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.