Rebutjada la proposta de Junts per reclamar la reobertura de l'oficina bancària presencial al barri de Sant Francesc

El govern argumenta que ja va negociar el manteniment del caixer automàtic de Caixabank i que l'administració no pot afavorir una entitat en concret


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del caixer de l'avinguda Cerdanyola / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del caixer de l'avinguda Cerdanyola / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal ha tirat enrere la moció de Junts per Sant Cugat que reclamava 'lluitar' per reobrir l'oficina de Caixabank d'atenció presencial a l'avinguda Cerdanyola. El govern assegura que l'administració pública 'no es pot posicionar a favor d'una entitat en concret' i que 'es podria concórrer en la prevaricació', mentre que Ciutadans argumenta que 's'està venent fum i promeses als veïns que no es poden complir'. Només el grup proposant hi ha votat a favor, tot i que reconeix la feina del govern per mantenir el caixer automàtic. Junts afirma que és un servei necessari per al perfil de població del barri de Sant Francesc i que 'cal lluitar' per ell.

ESCOLTA-HO

Així ho ha expressat la portaveu de Junts, Carmela Fortuny, qui ha explicat que la petició sorgeix dels veïns i veïnes del barri i ha demanat "sensibilització" i "unitat" a la resta del plenari. Fortuny reclama que s'escolti els veïns i que no es miri "cap a una altra banda".

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha assegurat, en canvi, que el govern ja va treballar per mantenir-hi, com a mínim, el caixer automàtic i que posicionar-se a favor d'una entitat bancària en concret "podria concórrer en la prevaricació". De fet, Soler ha sentenciat que "la moció està malament". Una argumentació similar a la de Cs, que en paraules del seu portaveu, Aldo Ciprian, ha explicat que "s'està venent fum i promeses als veïns que no es poden complir", ja que la decisió és de l'entitat bancària.




Carmela Fortuny

Poden mirar cap a una altra banda, però l'art de la política és això, escoltar, lluitar les peticions encara que no siguin competència de l'Ajuntament. És estar al costat dels veïns i les veïnes i en aquest cas els demanem sensibilitat, ajudarem en tot el que puguem ajudar.

Pere Soler

Podria concórrer en la prevaricació, perquè vostès demanaven que el ple es posicionés directament per a què una entitat bancària assolís un negoci. Ja saben que tot el que proposa aquest Ajuntament ha de ser de concurrència pública i que en tot cas demanaríem un informe a secretaria per saber si es podia presentar una moció d'aquesta manera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.