El ple de Sant Cugat tomba la moció de Cs de suport a l'oposició del govern de Veneçuela

Només Cs i el PSC han votat a favor de la proposta per rebutjar "la falta de democràcia, pluralisme i drets humans" del govern de Maduro


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del president de Veneçuela, Nicolás Maduro / Foto: ACN

Imatge d'arxiu del president de Veneçuela, Nicolás Maduro / Foto: ACN

El ple municipal ha rebutjat la proposta de Cs perquè Sant Cugat es posicionés en contra de les eleccions de Veneçuela d'aquest 6 de desembre i donés suport a part de l'oposició, que exigia 'garanties democràtiques de participació i pluralisme polític'. Junts, ERC-MES i la CUP-PC han retret la 'contradicció' de la formació taronja que portés a l'administració local un debat de política internacional com aquest quan sovint demana que es parli de qüestions locals. El PSC, en canvi, hi ha votat a favor per compartir 'el rerefons' de la moció, malgrat no agradar-los 'molts aspectes del redactat'.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán ha alertat de la "crisi humanitària" que es viu al país llatinoamericà i del "frau electoral" al qual la comunitat internacional, assegura, ja s'ha oposat. Fernández-Jordán ha argumentat el fet de portar aquest tema al ple per la quantitat de comunitat veneçolana que viu a Sant Cugat.

Per part de Junts, Joan Puigdomènech ha demanat no fer servir Veneçuela "com a arma política" i ha qualificat d'autèntica "temeritat" jutjar des del ple municipal de Sant Cugat la situació política de Veneçuela. La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha argumentat que el país ha patit un cop d'estat per part de l'oposició amb el suport de gran part de la comunitat internacional, ho ha comparat amb la situació de Colòmbia, que un sistema polític i econòmic "que ja li va bé a l'Estat espanyol" i ha criticat el bloqueig econòmic de les grans empreses. Per la seva banda, el portaveu d'ERC-MES, Francesc Duch, ha assegurat que no defensaran la política de Maduro, però que també estan en contra de les ingerències estrangeres i de la doctrina Monroe.

El PSC és l'únic grup que ha donat suport a la proposta. La regidora socialista Elena Vila ha afirmat que hi ha "fets que no s'ajusten a la legalitat internacional" i que donen suport "als esforços" del ministre Josep Borrell per "trobar una solució democràtica" al conflicte.


Munia Fernández-Jordán

La diàspora veneçolana ha portat a què milers de persones d'aquest país hagin recaigut en moltes ciutats d'Espanya, de Catalunya, i especialment de Sant Cugat. Són elles les que ens han proporcionat aquesta moció, per poder solidaritzar-nos amb una lluita que porten per tot el món.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.