Botellot al Celler Modernista, cribratges massius i la situació de l'Esbart, al torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull totes les intervencions del torn de precs i preguntes de l'oposició al govern de Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del passatge de la Cooperativa, que porta al Celler Modernista de Sant Cugat / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu del passatge de la Cooperativa, que porta al Celler Modernista de Sant Cugat / Foto: Google Maps

Quines accions ha fet el govern de Sant Cugat per frenar el botellot al Celler Modernista? Per què no es fan cribratges massius de Covid-19 a Sant Cugat? L'Esbart es troba en risc de tancar? Són algunes de les preguntes que els regidors de l'oposició formulen al govern municipal al torn de precs i preguntes del ple municipal. Cugat Mèdia recull aquí tots els detalls d'aquest punt de l'ordre del dia.

ESCOLTA-HO

El regidor de Cs Sergio Blázquez (1'55'') ha preguntat quan estaran instal·lades les càmeres de seguretat de Valldoreix. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol (22') ha explicat que el concurs per a la instal·lació d'aquests aparells ja està en marxa.

El regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas (2'35'') ha preguntat quin posicionament tindran els consellers metropolitans santcugatencs en la votació definitiva per a l'ordenança fiscal del Tribut Metropolità, que té lloc aquest dimarts. L'alcaldessa, Mireia Ingla (23'), també consellera metropolitana, ha explicat que encara ho ha d'abordar amb el seu grup metropolità.

La regidora de Junts Sandra Casat (3'55'') ha preguntat si ja hi ha data prevista per a la convocatòria de les subvencions de suport al monitoratge. La regidora d'Educació, Pilar Gorina (23'40''), ha respost que podrien estar llestes entre finals de febrer i principis de març.

Casat també ha preguntat si amb la programació nadalenca s'han tingut en compte els infants amb TEA. La regidora de Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy (25'), ha explicat que moltes activitats requereixen cita prèvia, fet que afavoreix l'estada d'aquesta canalla. A més, en cas que hi vagin sense citació, tindran prioritat d'accés.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (5'20''), ha explicat que hi ha "una plaga" de coloms a la plaça d'en Coll. El tema es recollirà en comissió informativa.

Ciprian també ha explicat que s'estan produint botellots al Celler Cooperatiu. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol (36'50''), assegura que s'ha reforçat tant la vigilància com la neteja en aquest espai.

La regidora de Junts Núria Fernández (6'43'') ha preguntat per què a Sant Cugat no s'estan fent cribratges massius entre la ciutadania. La regidora de Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy (28'30''), assegura que aquesta petició ja s'ha traslladat a Salut, però que de moment no hi ha previst cap cribratge massiu a la ciutat.

Fernández també ha parlat sobre la suspensió del concert de Nadal per a la gent gran. Malgrat comprendre l'anul·lació, ha demanat a l'executiu local que es plantegi buscar una nova data "quan les circumstàncies ho permetin". La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert (27'15''), ha acceptat plantejar-se la iniciativa.

La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán (8'55'') ha preguntat si hi ha alguna acció prevista perquè es compleixi el límit de velocitat de 30 km/h al passeig Valldoreix. No ha rebut resposta.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny (9'40''), ha demanat més transparència a l'equip de govern i ha posat d'exemple actes i activitats dels quals l'oposició no havia estat informada. Malgrat que l'alcaldessa, Mireia Ingla (31'20'') ha rebutjat alguns d'aquests exemples, s'ha compromès a buscar vies per "millorar" en aquest sentit.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (12'45'') ha preguntat pels terminis del complex aquàtic de Mira-sol. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha explicat que al gener s'aprovarà el text refós del planejament urbanístic, que permetrà tramitar el projecte. Així, l'executiu preveu adjudicar el projecte a finals de l'any que ve, que les obres ja estiguin en marxa a principis de 2022 i enllestides el maig de 2023.

El regidor de Junts Albert Salarich (15'20'') ha comentat que hi ha bars i restaurants que no han rebut resposta en les sol·licituds que han presentat per ampliar les terrasses. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, ha explicat els procediments per aconseguir aquest permís i ha dit que desconeix els casos que comenta Salarich.

Salarich ha aprofitat la intervenció per homenatjar Josep Pla-Narbona, mort la setmana passada. Ha qualificat l'artista de "figura de primer ordre".

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (17'35'') ha assegurat que l'Esbart estava a punt de desaparèixer per no poder pagar el lloguer del local. Ho ha atribuït a un conveni amb l'Ajuntament que no s'ha fet efectiu. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona (40'), ha explicat que es va detectar un error en la partida d'aquest acord i que es va haver de corregir, fet que ha provocat un endarreriment a l'hora de rebre els diners. A la junta de govern d'aquest dimarts, ha explicat, es donarà llum verda a la subvenció i es podrà pagar.

Al principi del torn de precs i preguntes, s'ha respost a una pregunta del ple de novembre, també formulada per Josep Maria Vallès i referent a les obres per arranjar el camí de Sant Cugat a Sabadell, afectat per un aiguat a l'abril. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha explicat que s'ha arribat a un acord amb ADIF perquè el responsable de les infraestructures ferroviàries assumeixi la reparació del talús (108.000 euros), mentre que l'Ajuntament arranjarà la carretera (48.000 euros). Els treballs es duran a terme durant el primer trimestre de 2021.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.