Els terminis per pagar tributs en temps de Covid i la relació entre l'Ajuntament i la Biennal, a l'audiència pública

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions de l'audiència pública del ple municipal


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una mostra de la Biennal a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una mostra de la Biennal a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El calendari de cobrament de tributs i la relació entre l'Ajuntament i l'organització de la Biennal d'Art Contemporani són els temes que s'han abordat al ple ordinari de desembre. Cugat Mèdia recull aquí les dues intervencions.

ESCOLTA-HO

Pagament de tributs concentrats
La veïna Eva Lafuente es queixa que en menys de mig any se li ha cobrat l'IBI de tot el 2020. Ha demanat explicacions al govern i ha demanat el posicionament dels grups de l'oposició. El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, atribueix aquesta qüestió a una confusió en la terminologia que utilitza el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, quan es refereix a la gestió tributària. Ciprian subratlla que "congelar vol dir ajornar", no que l'impost no es cobri. Per part de Junts per Sant Cugat, el regidor Carles Brugarolas explica que el seu grup volia evitar aquesta situació, espaiant el cobrament dels rebuts durant 2021.

Des de l'executiu, Pere Soler ha explicat que quan va esclatar l'emergència sanitària, els rebuts de l'IBI del primer trimestre ja estaven girats. "La primera mesura que va prendre el govern durant el primer període de l'estat d'alarma va ser endarrerir els terminis tributaris", ha detallat el tinent d'alcaldia. Soler ha explicat que quan es fracciona un tribut, el pagament de cada termini ha d'estar espaiat per dos mesos. Així, d'acord amb l'any fiscal, l'últim tribut havia de cobrar-se al desembre.

La sindicatura de comptes ha rebut queixes al respecte i ja ha informat l'Ajuntament. "Si haguéssim sabut quan aprovàvem les ordenances fiscals de 2020 que teníem una pandèmia a sobre, possiblement haguéssim actuat de manera diferent", ha conclòs Soler.

La Biennal d'Art Contemporani
El veí Francesc Xavier Olivella ha preguntat per què l'Ajuntament no ha cedit cap local municipal per inaugurar la 22a edició de la Biennal d'Art Contemporani. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha recordat que el consistori va retirar el suport a aquesta iniciativa perquè la considera "un projecte obsolet i per donar pas a altres propostes". Ha reconegut que ha rebut la petició d'un espai públic per acollir la presentació, però assegura que no hi ha cap local disponible amb les característiques necessàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.