L'Ajuntament amplia a 49.000 euros les subvencions per la compra de bicicletes

La partida d'ajudes per a mesures relacionades amb l'emergència climàtica s'ha multiplicat per quatre respecte al pressupost inicial


  • Comparteix:

La majoria de subvencions són per a la compra de bicicletes / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

La majoria de subvencions són per a la compra de bicicletes / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

L'Ajuntament ha aprovat 140 subvencions destinades a reduir l'impacte de l'emergència climàtica. Per poder assumir totes les sol·licituds presentades correctament, la partida s'ha quadruplicat, i ha passat dels 15.000 euros que estaven previstos en un inici fins als 62.401,37 euros. 123 de les 140 subvencions aprovades estan destinades a fomentar un canvi de model de mobilitat a la ciutat mitjançant l'adquisició de bicicletes (49.000 euros).

Aquestes subvencions poden arribar a cobrir fins al 50% del cost de la bicicleta, i cadascuna d'elles pot ser d'un import màxim de 500 euros. Les persones a qui se'ls ha atorgat la subvenció per a la compra de bicicletes, tenen fins al 31 de gener per fer la compra i fins el 31 de març per presentar la factura a l'Ajuntament.

D'altra banda, aquelles persones a les quals se'ls hagi denegat la subvenció de bicicletes per no haver fet correctament els tràmits, poden presentar una instància per explicar el seu cas concret. L’Ajuntament valorarà en cada cas si accepta o no les explicacions i si acaba atorgant finalment la subvenció. Les instàncies es poden presentar al tràmit electrònic 'aportació de documentació' a l'expedient existent.

La regidora de Sostenibilitat i comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, ha valorat la convocatòria com a "èxit total" i ha celebrat la decisió del consistori d'adaptar les subvencions ambientals als eixos de la declaració d'emergència climàtica.

A banda d'aquestes 123 subvencions concedides per afavorir una mobilitat més sostenible, l'Ajuntament ha aprovat 17 subvencions més emmarcades dins dels àmbits de transició energètica, transició alimentària, infraestructura verda i biodiversitat i transició cultural i canvi d'hàbits.


Alba Gordó

Considerem que ha estat un èxit adaptar aquestes subvencions als eixos de la declaració d'emergència climàtica i estem especialment satisfets amb la convocatòria per a la compra de bicicletes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.