CiU rebutja fer un acte conjunt amb el PSC sobre la Constitució europea i mostra 'perplexitat' per l'oferiment


  • Comparteix:

La federació nacionalista considera que el seu 'sí crític' al tractat no té res a veure amb la posició del PSC

La federació nacionalista considera que el seu 'sí crític' al tractat no té res a veure amb la posició del PSC

CiU ha rebutjat l'oferiment del PSC d'organitzar un acte conjunt per promoure el vot afirmatiu en el referèndum de la Constitució europea. La federació nacionalista s'ha mostrat 'perplexa' per aquesta proposta, i ha subratllat que el 'sí criític' de CiU al tractat constitucional no té res a veure amb el posicionament dels socialistes.

El president de la secció local de CiU, Ramon Bonastre, s'ha mostrat 'perplex' per la crida dels socialistes a fer campanya de forma conjunta pel 'sí' a la Constitució europea. Bonastre ha recordat que la federació nacionalista ha apostat pel vot positiu en el referèndum del 20 de febrer amb un matís crític i després d'un intens debat. Un debat que, per Bonastre, no s'ha produït a les files socialistes. Per això, el president de CiU ha explicat que ni tan sols es plantegen tenir en compte l'oferiment del PSC, perquè els motius de les dues formacions per votar 'sí' són radicalment diferents.

Ramon Bonastre

Ens causa perplexitat la proposta. Nosaltres diem sí a Europa, però a una Europa diferent a la del PSOE. No a una Europa que signifiqui més unitat d'Espanya, amb aquest lema no podem fer un acte conjunt.


Bonastre ha criticat el fet que el PSC, que s'autoanomena 'catalanista', hagi apostat sense matissos pel 'sí' a la Constitució europea sense ni tan sols obrir un debat sobre el tema. Malgrat tot, el president de la secció local de CiU reconeix que el govern espanyol ha fet 'gestos' positius en els últims temps, tot i que alerta que s'haurà de veure si acaba complint els seus compromisos.

Ramon Bonastre

El govern espanyol ha fet gestos, però s'han d'omplir de contingut. La UE ens diu que hem de negociar amb el govern de l'Estat i ho hem fet. Ara hem d'estar atents al compliment d'aquests compromisos.


Bonastre ha afegit que veurien amb bons ulls fer actes conjunts amb el PSC només si els socialistes apostessin per una Europa diferent, que tingués en compte els drets dels pobles i no només dels Estats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.