Els sensesostre, el pla d'habitatge assequible i la seguretat a la Rabassada, temes del torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull totes les intervencions del torn de precs i preguntes de l'oposició al govern de Sant Cugat


  • Comparteix:

El ple de Sant Cugat d'aquest gener s'ha celebrat telemàticament

El ple de Sant Cugat d'aquest gener s'ha celebrat telemàticament

Quin és el protocol amb què l'Ajuntament treballa amb les persones sense llar? Quina previsió per a la renovació de l'arbrat de la Rambla del Celler? Quin és el pla d'habitatge assequible del govern municipal? Com s'està treballant per millorar la seguretat a la carretera de la Rabassada? Són algunes de les preguntes que els regidors de l'oposició han adreçat a l'executiu al torn de precs i preguntes, l'últim punt dels plens municipals ordinaris.

ESCOLTA-HO

El regidor de Cs Sergio Blázquez (00') ha preguntat si l'equip de govern té previsió d'instal·lar un ascensor a l'edifici de l'antic ajuntament, a la plaça de Barcelona. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (18'), assegura que l'executiu és "conscient" de les mancances que té aquest edifici i que aposta per una rehabilitació integral. Es tracta d'una iniciativa que s'ha encarregat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i que encara està en fase s'estudis previs.

Blázquez també ha preguntat quina feina fa l'Ajuntament amb les persones sense llar quan es produeixen episodis meteorològics de temperatures molt baixes. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert (19'30''), explica que aquesta és una qüestió que "preocupa" l'executiu. Ha recordat que la majoria de persones sense sostre estan en seguiment per part dels Serveis Socials, àrea que treballa estretament amb la Policia Local. De cara a la ciutadania, Gibert ha explicat que es pot avisar la Policia Local en cas de detectar un sensesostre, però demana que s'obri la porta a preguntar directament a aquestes persones si necessiten ajuda.

El regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas (3'10'') pregunta a l'Ajuntament si, davant el creixement de l'atur a la ciutat, està fent "tot el que cal". La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica i Ocupació, Elena Vila, admet que la crisi derivada de la Covid-19 ha tingut un impacte clar en l'economia local, però que l'executiu es va a posar treballar "des del primer moment". Vila ha explicat que fa temps que l'executiu treballa en una "taula institucional i tècnica per donar tot el suport possible a persones en atur o ERTO".

La regidora de Junts Sandra Casat (5'15'') ha preguntat quan i com es faran els cribratges de Covid-19 al personal docent de la ciutat. La regidora de Salut, Gemma Aristoy, ha explicat que, almenys de moment, aquestes proves es faran a Terrassa.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (6'10''), ha traslladat la inquietud d'un veí que assegura que el servei d'objectes perduts s'ha externalitzat. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, ha explicat que aquest servei depèn de la Policia Local.

Ciprian també ha preguntat si ja s'han vacunat tots els usuaris de les residències de Sant Cugat i explica que té constància que hi ha dues encara no han rebut la vacuna. La regidora de Salut, Gemma Aristoy (32'30''), ha explicat que té constància que s'han vacunat tots els residents i la meitat del personal.

La regidora de Junts Núria Fernández (8'05'') ha demanat accés a l'agenda pública de l'alcaldessa i dels regidors. La tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente (36'), assegura que aquesta informació ja està disponible al web municipal.

La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán (8'40'') ha preguntat com es procedirà amb el pla de renovació de l'arbrat de la Rambla del Celler. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, explica que s'està tirant endavant el pla que ja es va iniciar el mandat passat.

Fernández-Jordán també ha reclamat que es posin en marxa els acords de la moció institucional per instal·lar senyalització per facilitar la distància social al centre de Sant Cugat. Gallardo ha respost que tot plegat ja s'ha aplicat i que hi han participat les àrees de Seguretat, Cultura i Esports. "S'ha fet una bona feina", considera.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny (10'), ha preguntat quines propostes de noves promocions d'habitatge té previstes l'equip de govern. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, ha anunciat que el nou pla d'habitatge assequible de Sant Cugat es presentarà durant el primer trimestre de 2021.

La regidora de Junts Cristina Paraira (11') ha demanat que les preguntes del torn de precs i pregunta es responguin una vegada formulades i no al final, després que s'hagin formulat totes. L'alcaldessa, Mireia Ingla, diu que mantindran aquesta fórmula.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (12') ha preguntat quan se solucionarà l'estabilitat del túnel de Sant Cebrià, a la Floresta; recorda que tot plegat bloqueja la concessió de llicències per construir habitatge al voltant. El tinent d'alcaldia Duch ha explicat que aquest dimarts a la una del migdia l'Ajuntament té una reunió amb la Generalitat per abordar aquesta qüestió.

Puigdomènech també ha parlat sobre el correcan que hi ha al camí de Sant Cugat al Papiol. Assegura que aquest espai toca a algunes cases i que molts veïns han decidit no usar aquesta zona per no causar molèsties. El regidor de Benestar Animal, Francesc Carol, ha dit estar "sorprès" per la intervenció, ja que aquest correcà es va fer en mandats anteriors. En tot cas, assegura que s'estan treballant solucions amb el veïnat.

El regidor de Junts Eloi Rovira (14') ha demanat una valoració sobre el funcionament de l'anella verda de mobilitat. El regidor de Mobilitat, José Gallardo (48''), ha explicat que de moment ha servit per incentivar l'ús de la bicicleta i que confien que pugui anar a més quan aquesta iniciativa s'expandeixi.

Rovira també ha demanat en quin punt es troben les gestions per millorar la Rabassada, en clau de seguretat. Gallardo assegura que encara no s'ha rebut resposta, per part de la Generalitat. Tot i això, ha avançat que l'Ajuntament té la intenció de fer una rotonda a la cruïlla entre l'avinguda de Gràcia i el carrer de Crist de Llaceres, i que s'instal·laran coixins berlinesos per controlar la velocitat dels vehicles a l'avinguda de Gràcia.

El regidor de Junts Albert Salarich (15'20'') ha preguntat si hi ha previsió de rebre fons europeus per fer front a la crisi de la Covid-19. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (52'30''), ha respost que l'executiu està treballant amb les àrees susceptibles de presentar projectes per rebre aquestes partides.

Salarich també ha preguntat per l'arribada de la ReVolta, la volta ciclista femenina, a Sant Cugat aquesta primavera. Ha demanat si hi ha ja pressupost assignat a aquest esdeveniment. El regidor d'Esports, Francesc Carol (54') ha dit que se li donarà més informació en comissió informativa.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès ha preguntat per l'error que va afectar el lloc web de Cugat Mèdia (www.cugat.cat) durant la setmana passada i ha preguntat què farà l'Ajuntament perquè això "no torni a passar". La tinenta d'alcaldia de Transparència i Bon Govern, Lourdes Llorente (55') ha explicat que l'error es va produir quan es va fer una traspàs de la gestió del domini entre dues empreses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.