Sant Cugat, Cerdanyola i Rubí podrien formar una nova comarca


  • Comparteix:

L'alcalde veu amb bons ulls, tot i que amb molta prudència, aquesta possibilitat, que inclouria també els municipis de Ripollet i Montcada i Reixach

L'alcalde veu amb bons ulls, tot i que amb molta prudència, aquesta possibilitat, que inclouria també els municipis de Ripollet i Montcada i Reixach

L'alcalde de Sant Cugat veu amb bons ulls, tot i que amb molta prudència, la possibilitat apuntada pel conseller de Governació i Administracions Públiques de crear una comarca integrada per la nostra ciutat, Rubí, Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixach. Lluís Recoder reconeix que aquest és un projecte que han parlat amb el govern català i afegeix que tots aquests municipis comparteixen molts temes comuns i que, en alguns casos, ja estan treballant conjuntament en promoure l'eix econòmic de la B-30.

En una visita a Montcada i Reixach, el conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Carretero, ha apuntat la possibilitat de crear, dins el projecte de reordenació territorial de Catalunya, un nova comarca integrada principalment per aquells municipis que formen part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i que envolten la serra de Collserola i també l'eix de la B-30. D'aquesta manera, i segons ha informat l'ajuntament de Montcada, la proposta inclouria Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixach.

Aquesta nova comarca, que podria denominar-se Vallès Meridional, quedaria, per tant, fora de l'àrea d'influència de les dues actuals co-capitals del Vallès Occidental, Sabadell i Terrassa.

L'alcalde de la nostra ciutat, Lluís Recoder, ha reconegut que aquest és un projecte que s'ha tractat en alguna ocasió amb el govern català però ha afegit que cal ser molt prudents encara ja que es tracta d'un possibilitat incipient. Tot i això, Recoder ha volgut recordar que, de moment i al marge d'una futura estructuració comarcal, amb Rubí i Cerdanyola ja treballen conjuntament per promoure l'eix econòmic de la B-30.

Lluís Recoder

Els municipis vallesans que estem més a la vora de Cerdanyola compartim moltes coses, i amb Rubí i Cerdanyola hem començat un projecte de promoure l'eix econòmic de la B-30.


Per a Recoder, sembla que s'està avançant cap a una projecte de comarques asimètriques, és a dir, que puguin tenir diferents competències, i ha assegurat que des de sant Cugat estaran molt atents a tots els passos que es facin en aquest sentit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.