Justícia ratifica el tercer grau per a Raül Romeva i els altres presos independentistes

El polític santcugatenc podrà sortir aquest divendres de la presó de Lledoners, el primer dia oficial de la campanya electoral del 14-F


  • Comparteix:

Raül Romeva davant de l'Ajuntament de Sant Cugat aquest juliol passat / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Raül Romeva davant de l'Ajuntament de Sant Cugat aquest juliol passat / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La Conselleria de Justícia ha ratificat el tercer grau penitenciari per a Raül Romeva i la resta de líders independentistes empresonats per l'1-O, i està previst que surtin de les presons aquest divendres. La sortida coincidirà amb el primer dia de campanya electoral, en la qual, segons recorda la Generalitat, hi podrien participar, ja que conserven el dret de manifestació i participació política.

El mes de juliol passat Justícia ja va concedir a Romeva i a la resta de polítics el tercer grau, però la fiscalia hi va recórrer en contra. Tot i que els jutjats de vigilància penitenciària van avalar el tercer grau, el posterior recurs del ministeri fiscal al Tribunal Suprem va fer que el jutjat responsable de la presó de Lledoners suspengués immediatament la semillibertat. En canvi, Forcadell i Dolors Bassa van poder seguir en tercer grau fins que el desembre passat el Suprem va tombar-lo definitivament.

Diana Riba, parella de Raül Romeva, ha explicat a Cugat Mèdia que espera amb il·lusió la sortida de la presó d'aquest divendres de Romeva, tot i que segueix amb la incertesa de no saber fins quan es mantindrà aquest tercer grau. Riba ha recordat que "la fiscalia ja va dir clarament que recorreria" i ha lamentat que "per tant, això tornarà a estar en mans del Suprem, que haurà de decidir".




Diana Riba

Ja fa dues setmanes que sabíem que les juntes de tractament havien aprovat aquest tercer grau, i per tant era un pas que havia de succeir en algun moment d’aquest mes. Estem amb il·lusió de tornar a veure el Raül fora de la presó, tot i que amb el neguit i la incertesa de no saber fins quan serà això.

Diana Riba

La fiscalia ja va dir clarament fa dues setmanes, quan es va aprovar aquest tercer grau, que hi recorreria i que, per tant, no hi estava a favor. Per tant això tornarà a estar en mans del Suprem, que haurà de decidir.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Recordar que la consellera Clara Ponsati, que es a l'exili, Eurodiputada, i guanyant el pols judicial a l'estat espanyol, es també Santcugatenca, es curiós nomes us referiu sempre a Romeva.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 28/gen/21


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.